0
Simpel rød karry med kyllingebryst og citrongræs

Simpel rød karry med kyllingebryst og citrongræs

Hovedingrediens:
Fjerkræ
Sæson:
Forår
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Slankemad

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
0 min.
Lad os starte med

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

brune ris
1 min.
Kog risen

Start med at tænde ovnen på 180 grader varmluft.

Skyl risene grundigt i rigeligt koldt vand således: Hæld dem i en gryde, og rør rundt med en ske eller med hånden. Kassér derefter vandet, der er blevet hvidt. Gentag, indtil vandet er klart. 

Hæld risen i en kasserolle og fyld op med vand, så det dækker ca. 3 cm over risen. Tilsæt lidt salt og kog risen i ca. 20 min og lad det hvile 5 min efterfølgende. 

aubergineløg
3 min.
Bag grøntsagerne

Skær auberginen i grove stykker og overfør til en stor skål med 1 tsk. olie pr. person, krydr godt med salt og vend det rundt.

Skær løgene i kvarte og vend med auberginen.

Dæk en bradepande med bagepapir og bag grøntsagerne i ca. 20 min. ved 180 grader, indtil de er helt møre.

kyllingebryst uden skind
10 min.
Skær kyllingen

Skær kyllingen i ca. 2x2 cm tern og krydr med salt.

kokosmælkcitrongræsrød karrypasta
15 min.
Lav sovsen

Kom karryen og kokosmælken i en gryde og varm op ved middel varme.

Bank på den hvide del af citrongræsset og læg i gryden med kokosmælk. 

Få det op at simre og smag sovsen til med fiskesauce og lidt sukker.

20 min.
Tilsæt kødet

Kom kødet i karrysovsen og lad det tilberede i ca. 3-4 minutter.

25 min.
Tilsæt grøntsagerne

Kom de bagte grøntsager i sovsen og smag til med salt og peber.

30 min.
Anretning

Fordel risene i skåle og anret karryretten henover.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

EVOO står for Extra Virgin Olive Oil og er den højeste kvalitet inden for olivenolie. Den fremstilles udelukkende ved mekanisk, kold presning uden brug af varme eller kemikalier og har en meget lav syregrad. Det giver en ren, frugtig smag med noter af græs, artiskok, mandel eller peber – afhængigt af olivensort og høsttidspunkt. EVOO bruges traditionelt i Middelhavskøkkenet både rå og til madlavning og bidrager med sunde fedtsyrer og naturlige antioxidanter.

3 fun facts om EVOO

  1. Den let bitre og pebrede fornemmelse i halsen er et kvalitetstegn og skyldes polyfenoler – de samme antioxidanter, der gør olien sund.

  2. Tidligt høstede, grønne oliven giver mindre olie, men markant mere smag og flere antioxidanter end sent høstede, modne oliven.

  3. En god EVOO er mere varmestabil, end mange tror, fordi dens antioxidanter beskytter fedtet – den kan derfor godt bruges til moderat stegning uden problemer.

Næringsindhold pr. person:

Energi:
581 kcal
Fedt:
29,6 g
heraf mættede fedtsyrer:
20,5 g
Kulhydrat:
45,1 g
heraf sukkerarter:
11,2 g
Kostfibre:
6,2 g
Protein:
33,8 g