
Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Hæld 1/2 tsk. sukker pr. person i en skål og smelt med 1/2 spsk. kogende vand pr. person.
Tilsæt finterevet hvidløg og citronskal, fiskesaucen og hakkede mynteblade.
Smages til med citronsaft og salt.
Varm en pande op ved høj varme. Steg kødet i 1/2 spsk. olie pr. person i ca. 3 min. under omrøring, indtil kødet har fået lidt farve og er gennemstegt.
Tilsæt krydderiblandingen og smag til med salt og peber.
Hak kålen i mundrette stykker og overfør til en stor skål.
Vend med 1/2 spsk. olie pr. person og smag til med salt og citronsaft.
Nødderne ristes på en tør pande over middel varme, indtil de bliver gyldenbrune i overfladen. Tag dem af varmen og hak dem groft.
Kog nudlerne som angivet på pakken.
Fordel nudlerne i skåle og anret kålen, kødet, nødderne og vinaigretten henover.
Thai sweet pork krydderi indeholder:
EVOO står for Extra Virgin Olive Oil og er den højeste kvalitet inden for olivenolie. Den fremstilles udelukkende ved mekanisk, kold presning uden brug af varme eller kemikalier og har en meget lav syregrad. Det giver en ren, frugtig smag med noter af græs, artiskok, mandel eller peber – afhængigt af olivensort og høsttidspunkt. EVOO bruges traditionelt i Middelhavskøkkenet både rå og til madlavning og bidrager med sunde fedtsyrer og naturlige antioxidanter.
3 fun facts om EVOO
Den let bitre og pebrede fornemmelse i halsen er et kvalitetstegn og skyldes polyfenoler – de samme antioxidanter, der gør olien sund.
Tidligt høstede, grønne oliven giver mindre olie, men markant mere smag og flere antioxidanter end sent høstede, modne oliven.
En god EVOO er mere varmestabil, end mange tror, fordi dens antioxidanter beskytter fedtet – den kan derfor godt bruges til moderat stegning uden problemer.
Kommentarer og forslag til opskriften