0
Simpel thai nudelsalat med stegt gris, mynte og peanuts

Simpel thai nudelsalat med stegt gris, mynte og peanuts

Hovedingrediens:
Gris
Sæson:
Sommer
Tilberedningstid:
25 minutter
Opskriftstype:
Slankemad

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
0 min.
Lad os starte med

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

nam pla (fiskesauce)hvidløgmyntecitron
1 min.
Rør vinaigretten

Hæld 1/2 tsk. sukker pr. person i en skål og smelt med 1/2 spsk. kogende vand pr. person.

Tilsæt finterevet hvidløg og citronskal, fiskesaucen og hakkede mynteblade.

Smages til med citronsaft og salt.

Hakket grisekødthai sweet pork krydderi
5 min.
Steg kødet

Varm en pande op ved høj varme. Steg kødet i 1/2 spsk. olie pr. person i ca. 3 min. under omrøring, indtil kødet har fået lidt farve og er gennemstegt.

Tilsæt krydderiblandingen og smag til med salt og peber.

spidskål
10 min.
Hak kålen

Hak kålen i mundrette stykker og overfør til en stor skål.

Vend med 1/2 spsk. olie pr. person og smag til med salt og citronsaft.

peanuts
15 min.
Rist nødderne

Nødderne ristes på en tør pande over middel varme, indtil de bliver gyldenbrune i overfladen. Tag dem af varmen og hak dem groft.

fuldkornsnudler
20 min.
Kog nudlerne

Kog nudlerne som angivet på pakken.

25 min.
Anretning

Fordel nudlerne i skåle og anret kålen, kødet, nødderne og vinaigretten henover.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

Thai sweet pork krydderi indeholder:

  • 50% Urtebouillon
  • 20% Korianderfrø
  • 10% Hvide peberkorn
  • 10% hvidløgspulver
  • 5% Sorte peberkorn
  • 5% Sechuan peberkorn

Bonusinfo

EVOO står for Extra Virgin Olive Oil og er den højeste kvalitet inden for olivenolie. Den fremstilles udelukkende ved mekanisk, kold presning uden brug af varme eller kemikalier og har en meget lav syregrad. Det giver en ren, frugtig smag med noter af græs, artiskok, mandel eller peber – afhængigt af olivensort og høsttidspunkt. EVOO bruges traditionelt i Middelhavskøkkenet både rå og til madlavning og bidrager med sunde fedtsyrer og naturlige antioxidanter.

3 fun facts om EVOO

  1. Den let bitre og pebrede fornemmelse i halsen er et kvalitetstegn og skyldes polyfenoler – de samme antioxidanter, der gør olien sund.

  2. Tidligt høstede, grønne oliven giver mindre olie, men markant mere smag og flere antioxidanter end sent høstede, modne oliven.

  3. En god EVOO er mere varmestabil, end mange tror, fordi dens antioxidanter beskytter fedtet – den kan derfor godt bruges til moderat stegning uden problemer.

Næringsindhold pr. person:

Energi:
568 kcal
Fedt:
26,3 g
heraf mættede fedtsyrer:
6,4 g
Kulhydrat:
39,7 g
heraf sukkerarter:
4,2 g
Kostfibre:
10,6 g
Protein:
39,4 g