0
Singapore chili crabs
Hovedingrediens:
Skaldyr
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Krabbekløerne bankes forsigtigt med en hammer eller bagsiden af en suppeøse - så der er adgang til herlighederne.

I en stor tykbundet gryde sauteres tynde skiver af skalotteløg, chili og citrongræs i neutral olie og tilsættes fintrevet ingefær og hvidløg. Tilsæt derefter palmesukker, soy sauce, tomatketchup og fish sauce. Kog det hele ind til en tyk karamellignende masse (pas på det ikke brænder på). Tilsæt krabbekløerne, vend rundt og lad det hele koge under låg i 5-6 minutter. Sørg for at vend rundt i det et par gange undervejs - så det ikke brænder på. Når krabberne er kogt tilsættes saften fra 2 limefrugter og kaffir lime bladene. Kog i yderligere 2-3 minutter. Drys hakkede, ristede jordnødder over og pynt med masser af plukket koriander, tynde skiver af forårsløg og chili samt kvarte limefrugter (fra den sidste limefrugt).

Server krabberne direkte fra gryden eller i en stor skål. Server sammen med dampende nykogte jasminris og godt brød.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?