Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Pil og skær løgene i fine tern, og skær peberfrugt i større tern.
Skræl og skær strimler af gulerødder (brug gerne et mandolinjern).
Kog nudlerne efter anvisning på pakken.
Hæld kold vand over dem, når de er kogt, så de er kølet helt af, og kom dem i en sigte.
Opvarm din wok på høj varme, slå æggene ud i wokken, rør rundt, og steg det til det er færdigt.
Tag ægget op, og sæt det til side.
Tør wokken af med et stykke køkkenrulle, så der ikke er rester af æg tilbage.
Tilsæt løg til wokken, og steg dem let i lidt olie, inden du tilsætter skinke, rød peberfrugt og til sidst gulerødderne.
Når alle grøntsager er tilberedt, tilsættes karry (brug det halve her) og salt. Tag det hele op, og sæt til side.
Marinér rejerne kort i lidt neutral olie og tamari soya sauce (brug 1/3 her).
Opvarm wokken igen, og steg rejerne hurtigt, indtil de er delvist tilberedte. Tag dem op, og sæt til side.
Tør igen wokken af, og varm lidt olie op.
Tilsæt de kogte risnudler, og steg dem i cirka 30 sekunder.
Hæld det sidste soyasauce, det sidste karrypulver og en smule salt over nudlerne.
Sørg for at skrabe bunden af wokken med en spartel for at undgå, at nudlerne klistrer.
Bland det hele godt sammen i wokken, og varm det igennem i 1 min. på høj varme.
Tag wokken af varmen, dryp med sesamolie, og server straks.
Madras karry indeholder: 30% gurkemeje , 20% spidskommen, 15% sennepskorn, 15% korianderfrø, 5% sort peber, 5% karryblade, 5 % Chili 5% ingefær
Kundekommentarer ()