0
Singaporean chili lobster af nykogt hummer fra Jegindø

Singaporean chili lobster af nykogt hummer fra Jegindø

Hovedingrediens:
Skaldyr
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Sådan flækker du hummeren:

Flæk hummeren på langs (se video ovenover) fra bagsiden med en kraftig, skarp kniv (En SKARP savtakket kniv kan være god)

Fjern og kassér maven, der sidder helt fremme ved hovedet, lige bag ved øjne og følehornene, den er ca. på størrelse med en 50 øre. Fjern også den mørke tarmstreng der går gennem halen.

Den grønne indmad og evt. rogn/koral er en delikatesse og den skal du endeligt bare lade sidde.

Knæk kløerne af - og giv dem et par forsigtige huk med en kødhammer så der er åbent ind til kødet - del kloen i 2-3 dele og del resten af hummeren i 6-8 stykker.

I en stor tykbundet gryde sauteres tynde skiver af skalotteløg, chili og citrongræs i neutral olie og tilsættes fintrevet ingefær og hvidløg. Tilsæt derefter palmesukker, soyasauce, tomatketchup og fish sauce. Kog det hele ind til en tyk karamellignende masse (pas på det ikke brænder på). Tilsæt hummerstykkerne og vend rundt og lad det hele koge under låg i 2-3 minutter. Sørg for at vende rundt i det et par gange undervejs - så det ikke brænder på. Når hummerne er klar tilsættes saften fra 2 limefrugter og kaffir lime bladene. Kog i yderligere 1 minut. Drys hakkede, ristede jordnødder over og pynt med masser af plukket koriander, tynde skiver af forårsløg og chili samt kvarte limefrugter (fra den sidste limefrugt). Server hummerne direkte fra gryden eller i en stor skål. Server sammen med dampende nykogte jasminris.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?