0

Skærising bagt med estragon, fløde og citron, cremet jordskokkepuré, smilende æg og sprøde rugbrødsflager

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter

Fremgangsmåde

Rugbrød: Skær rugbrødet i helt tynde skiver, 1-2 mm, og pensl dem med et tyndt lag olie. Krydr med lidt salt, læg dem på en rist og bag dem i ovnen ved 200 grader i ca. 10 min. til de er gyldne og tørrede. Lad dem køle helt af inden brug, så de bliver helt sprøde.

Fisk: Smør et lavt ildfast fad grundigt med smør. Dup fiskefileterne tørre, fold dem en gang på midten og taglæg dem pænt i fadet fordelt i 4 ensartede portioner. Rør 1,5 dl fløde, citronsaft, sukker, finthakket estragon og persille sammen i en lille skål og krydr med salt og peber. Fordel blandingen jævnt henover fiskefileterne med en ske, dæk fadet til med stanniol og prik et par huller i overfladen. Sæt fadet i ovnen ved 200 grader og bag 10-12 min. til fisken kun lige er mør.

Puré: Skræl jordskokkerne, del dem i grove stykker og kog dem møre sammen med helt pillet hvidløg i hønsefond. Hæld fonden fra og kasser den. Blend jordskokkerne med 1 dl fløde og 2 spsk. smør og smag til med salt og peber. Konsistensen af puréen skal være blød, men ikke for tynd... Kom den retur i gryden og hold puréen varm ved svag varme.

Æg: Kog æggene smilende, ca. 7 min., og pil dem forsigtigt. Halver dem ved anretning.

Anretning: Bred puréen ud i et tykt lag i bunden af store varme tallerkener og anret en portion fiskefileter midtpå hver. Bræk rugbrødsflager i grove bidder og fordel dem ovenpå. Slut af med 2 halve smilende æg og et drys persille eller en lille kvist estragon.

Server med små kogte kartofler og en sprød grøn salat til.

Kommentarer og forslag til opskriften