0

Skærising bagt med estragon, fløde og citron, cremet jordskokkepuré, smilende æg og sprøde rugbrødsflager

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:
Allergener:
Fløde, Gluten, Æg, Mælk, Skærising

Fremgangsmåde

Rugbrød: Skær rugbrødet i helt tynde skiver, 1-2 mm, og pensl dem med et tyndt lag olie. Krydr med lidt salt, læg dem på en rist og bag dem i ovnen ved 200 grader i ca. 10 min. til de er gyldne og tørrede. Lad dem køle helt af inden brug, så de bliver helt sprøde.

Fisk: Smør et lavt ildfast fad grundigt med smør. Dup fiskefileterne tørre, fold dem en gang på midten og taglæg dem pænt i fadet fordelt i 4 ensartede portioner. Rør 1,5 dl fløde, citronsaft, sukker, finthakket estragon og persille sammen i en lille skål og krydr med salt og peber. Fordel blandingen jævnt henover fiskefileterne med en ske, dæk fadet til med stanniol og prik et par huller i overfladen. Sæt fadet i ovnen ved 200 grader og bag 10-12 min. til fisken kun lige er mør.

Puré: Skræl jordskokkerne, del dem i grove stykker og kog dem møre sammen med helt pillet hvidløg i hønsefond. Hæld fonden fra og kasser den. Blend jordskokkerne med 1 dl fløde og 2 spsk. smør og smag til med salt og peber. Konsistensen af puréen skal være blød, men ikke for tynd... Kom den retur i gryden og hold puréen varm ved svag varme.

Æg: Kog æggene smilende, ca. 7 min., og pil dem forsigtigt. Halver dem ved anretning.

Anretning: Bred puréen ud i et tykt lag i bunden af store varme tallerkener og anret en portion fiskefileter midtpå hver. Bræk rugbrødsflager i grove bidder og fordel dem ovenpå. Slut af med 2 halve smilende æg og et drys persille eller en lille kvist estragon.

Server med små kogte kartofler og en sprød grøn salat til.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?