
Rejerne kommes i en blender sammen med mayonnaisen og blend til en grov mousse. Bland moussen med mel og friskklippet dild. Smag til med salt og peber. Læg moussen på skærisingfileterne og rul dem sammen. Læg dem i et lille ovnfast fad og bag den i en 200 grader varm ovn i ca 15 minutter, til fisken er fast og moussen er gennembagt.
Skær løg og peberfrugt i mindre stykker og sauter dem i olien i en lille gryde. Kom evt. lidt vand ved og læg låg på, til grønsagerne er helt møre. Kom grønsagerne i en blender med yoghurt og blend det til en cremet sauce. Smag til med sød paprika, salt og peber.
Aspargesene dampes i kort tid.
Server fisken sammen med sauce og asparges.
Vores udvalgte rejer er fanget i Ishavet i det Nordatlantiske område omkring Grønland og Canada. De koges direkte på havet, og fryses straks derefter ind. Efterfølgende bliver de håndpillet, for så at blive lagt i lage. Kvalitet, der bare smager godt!
Rejerne er bæredygtigt fanget og MSC certificerede.
EVOO står for Extra Virgin Olive Oil og er den højeste kvalitet inden for olivenolie. Den fremstilles udelukkende ved mekanisk, kold presning uden brug af varme eller kemikalier og har en meget lav syregrad. Det giver en ren, frugtig smag med noter af græs, artiskok, mandel eller peber – afhængigt af olivensort og høsttidspunkt. EVOO bruges traditionelt i Middelhavskøkkenet både rå og til madlavning og bidrager med sunde fedtsyrer og naturlige antioxidanter.
3 fun facts om EVOO
Den let bitre og pebrede fornemmelse i halsen er et kvalitetstegn og skyldes polyfenoler – de samme antioxidanter, der gør olien sund.
Tidligt høstede, grønne oliven giver mindre olie, men markant mere smag og flere antioxidanter end sent høstede, modne oliven.
En god EVOO er mere varmestabil, end mange tror, fordi dens antioxidanter beskytter fedtet – den kan derfor godt bruges til moderat stegning uden problemer.
Kommentarer og forslag til opskriften