0
Skagen Salmon med svampe-bygotto & brøndkarsepesto

Skagen Salmon med svampe-bygotto & brøndkarsepesto

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Efterår, Vinter
Tilberedningstid:
40 minutter
Opskriftstype:
Fiskeretter

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
0 min.
Lad os starte med

Skyl grønt, frugt og krydderurter. Vask hænder og redskaber efter håndtering af fisk, kød og grøntsager. Find alle ingredienser og redskaber frem.

1 min.
  1. Rist solsikkekerner på en tør pande, til de er gyldne.
  2. Blend solsikkekerner, brøndkarse, halvdelen af pecorino og 1 fed hvidløg med lidt salt, peber og 2-3 spsk. olivenolie pr. person.
  3. Hak skalotteløg og 1 fed hvidløg fint. Ordn svampene og del dem i mindre stykker. 
  4. Rist svampene i halvt smør og halvt olivenolie, til de er gyldne. Krydr med salt og peber.
  5. Tilsæt hakket skalotteløg og de hakkede hvidløg, og sautér i et par min.
  6. Tilsæt perlebyg og sautér i 1 min. Tilsæt evt. hvidvin, æblejuice eller vand, og lad det koge næsten væk. Reducér varmen, så perlebyggen simrer.
  7. Tilsæt kogende vand eller bouillon lidt ad gangen, og rør undervejs. Bruger ca. 2-2,5 dl vand pr. pers. Fortsæt til perlebyggen er al dente, ca. 20-25 min.
  8. Tag gryden af varmen og rør creme fraiche og resten af pecorino i (gem lidt til pynt). Smag til med salt, peber, citronsaft og -skal. Justér konsistensen med lidt ekstra væde. Læg låg på gryden og lad trække i 3-4 min.
  9. Krydr fisken med salt og peber på kødsiden.
  10. Steg fisken 2-3 min. på skindsiden i neutral olie på varm pande. Skru ned og steg videre på skindsiden i 2 min. Tilsæt smør og lad det bruse op. Steg videre i 1-2 min. Vend fisken, krydr med salt og peber, og drypsteg i 1 min.
  11. Servér med pesto på og omkring fisken samt revet pecorino over.

 

Velbekomme

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

- Stærk, dansk & velsmagende

Vi er glade og super-stolte over at være udvalgt som en af de allerførste til at sælge den nye unikke og bæredygtigt opdrættede laks fra Skagen Salmon. Laksene har hele deres levetid levet i et landbaseret anlæg i Skagen hvor de har svømmet i modstrøm, præcis som de vilde laks gør det. Det har gjort laksen stærk, givet kødet en fast struktur og en intramuskulær fedtmarmorering der gør den super saftig og velsmagende. Derudover har laksen et generelt meget lavere fedtindhold end traditionelt opdrættede laks.

Den bæredygtige opdrætsmetode er ASC certificeret (opdrætsfiskenes pendant til MSC)

"Skagen Salmons laks smager simpelthen skide godt! Smag, struktur og saftighed er jo som vildlaks" Siger Huskokken Jacob begejstret! 

Bonusinfo

Pecorino Romano D.O.P er fremstillet af fåremælk i den Italienske region Roma.

Pecorino er med sin grynede konsistens meget anvendt i madlavning som riveost, smagen adskiller sig fra parmesan ved at være mere karakteristisk, salt og mere smagfuld.

Fantastisk på frisk pasta - hen over en pizza, i en salat eller blot som et stykke ost med brød.

Pecorino Romano modnes fra 4 måneder til et år.