0
Skagenfood fiskefrikadeller med salat af avokado, kikærter, tomat og rucola

Skagenfood fiskefrikadeller med salat af avokado, kikærter, tomat og rucola

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Sæt kikærterne i blød i dobbelt volumen koldt vand - og lad dem stå i 12-24 timer.

Kogning af kikærter:

Hæld vandet fra kikærterne, skyl dem godt og sæt dem over i en stor gryde dækket med rigeligt koldt vand tilsat godt med salt. Kog kikærterne op uden låg og skum de urenheder, der kommer op til overfladen. Kog nu under låg - stille og roligt - til de netop er møre (ca. ½ time). Tilføj evt. mere kogende vand hvis de er ved at koge tørre. Sigt vandet fra kikærterne og lad dem køle lidt af mens du laver det andet klar.

Salat: Halvér eller skær tomaterne i kvarte og drys med salt, sort peber og lidt sukker - lad dem trække 15 minutter. Skyl rucola grundigt og tør det i en salatslynge. Halvér avokadoerne og tag kødet ud med en ske - skær det i tern eller skiver. Vend de kogte kikærter sammen med de krydrede tomater, rucola og avokado. Tilsæt generøse mængder af din bedste olivenolie og lidt citronsaft og skal (kun det gule). Smag til med salt og peber.

Fiskefrikadeller: Lun dellerne på en pande i smør og/eller olie – steg dem 2-3 min. på hver side. Alternativt kan de lunes i en 200 grader varm ovn i 8 min.

Anretning: Som vist på billedet - med citronbåde.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?