Begynd med at snitte grøntsagerne i meget fine stave. Skær fisken i mundrette stykker og vend den med lidt fint salt - stil til side til senere.
Tag hovedet af og resten af skallen. Derefter kan man fjerne tarmen, der ligger langs hele ryggen. Den kan nemt trækkes ud fra halens bagende - hvis den knækker, må du lave et lille snit 2 mm ned langs hele ryggen og fjerne tarmen den vej.
Hæld fiskefonden i en gryde og bring den i kog. Tilsæt fløde og lad suppen småkoge i 3-5 min. Tilsæt de finthakkede grøntsager og lad dem koge med i ca. 1 minut. Læg fiskestykkerne og jomfruhummerne i suppen og lad den igen få et opkog. Lad den simre i ca. 1 minut. Smag suppen til med citronsaft, salt og peber samt friskhakket dild. Hvis du ønsker en kraftigere smag på suppen, kan du supplere med lidt hønsebouillon. Til sidst monteres suppen med en smørklat (kan udelades).
I varme dybe skåle eller tallerkener. Server fiskesuppen sammen med godt brød.
Kommentarer og forslag til opskriften