0
Skagenfood kuller-burger og quinoasalat med gulerødder, æble og citron, dertil tomatdressing

Skagenfood kuller-burger og quinoasalat med gulerødder, æble og citron, dertil tomatdressing

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
20 minutter
Opskriftstype:
Børnevenlige
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

Tænd ovnen på 220 grader.

quinoagulerøddersyrlige æblercitron
1 min.
Quinoasalat med gulerødder, æble og citron:

Skyl quinoa grundigt i en sigte med koldt vand. Kom den skyllede quinoa i en gryde, og tilsæt vand, så det dækker. Kog quinoaen i 10-12 min., og lad den dryppe lidt af i en sigte, så evt. overskydende væde kan dryppe fra.

Skræl gulerødder, og riv æbler og de skrællede gulerødder på et rivejern. Vend den let afkølede quinoa sammen med lidt god olivenolie og de revne gulerødder og æbler. Smag til med citronsaft, lidt sukker eller honning, salt og peber. 

creme fraiche 18%Skagenfood Ketchupcitron
5 min.
Tomatdressing:

Rør en dressing af creme fraiche og ketchup, og smag til med salt, peber, lidt citronsaft og evt. en smule sukker.

kullerfilet uden skindrasp
10 min.
Fisk:

Find 3 dybe tallerkener frem. I den første tallerken skal du have lidt helt almindelig hvedemel. I den næste tallerken slår du 1-2 æg ud, og pisker dem sammen. (Har du ikke æg, kan du i stedet bruge lidt mælk). I den sidste tallerken tilsætter du rasp.

Del fisken i 1-2 portionsstykker pr. person, og krydr dem med salt og peber. Vend fiskestykkerne - ét ad gangen – først i melet, derefter i æg/mælk og til sidst i raspen. Sørg for at trykke fileterne godt ned i raspen, så den sidder godt fast.

Steg fisken på en godt varm pande i rigeligt neutral olie. Når fileterne er gyldne og klar til at blive vendt, tilsætter du et par klumper frisk smør, og lader dem bruse op. Dernæst vender du fileterne, og lader dem stege færdige på den anden side i et par minutter. Drys evt. lidt salt på.

brioche burgerboller
20 min.
Saml burgeren:

Tænd ovnen på grill!

Skær burgerbollerne over, og sæt dem på en rist/bageplade med skærefladen opad. Lige inden servering sætter du burgerbollerne i den varme ovn helt oppe ved grillen. De skal have ca. 30 sek. på hver side. Gå ikke fra dem, så brænder de helt sikkert på. Smør begge halvdele af burgerbollerne med lidt dressing. Byg derefter burgeren op med fisk og quinoasalat. 

Fif: Pak evt. burgerne ind i lidt bagepapir - det holder dem lune og ungerne elsker det! Skriv evt. navn på! Eller lav jeres eget logo! :-) 

Bonusinfo

Kend din fisk: Kuller

GASTRONOMISK

Kullerens kød er hvidt, magert og oftest mere fast end torskens. Den spisemæssige højsæson er størst i efterårsmånederne. Herhjemme har den særligt været saltet og tørret som klipfisk, og nogle steder desuden røget. Man vil i de fleste retter kunne erstatte kuller med torsk, lange, kulmule eller lyssej, og den kan som torsk tilberedes på mange måder - pocheret, dampet, bagt og stegt i smør.

Kulleren er meget populær i Storbritannien, hvor den både spises koldrøget som Finnan haddie og varmrøget som Arbroath smokie. Kuller er desuden en af de foretrukne fisk til fish & chips.

SUNDHED

Kulleren er en mager fisk med kun ca. 1g fedt/100 g. Proteinindholdet er ca. 19g/100 g. Den er særligt rig på selen, der styrker vores immunforsvar og hos mænd sætter sædproduktionen op.

Læs mere om kuller her > KEND DIN FISK

Bonusinfo

Skagenfoods egen økologiske tomatketchup, der rent faktisk smager af tomater :-)

Ketchuppen er unik i sin ingrediens sammensætning og består af den helt rette mængde toscanske, økologiske tomater - ikke fra puré eller koncentrat - æbler, krydderier, sukker og atlanterhavssalt - alt sammen tilsat en masse kærlighed fra de seks dedikerede gutter, der kalder sig Curtice Brothers.

Læs mere om ketchuppen her: https://curticebrothers.co/

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?