0

Skalstegt carpaccio af roastbeef med rosmarin, bagte nye rødbeder, peberrodscreme, ristede mandler og krydderurteolie

Hovedingrediens:
Okse og kalv
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Kød: Pluk rosmarinen, hak den helt fint og bland den med 1 tsk. salt og ½ tsk. friskkværnet peber. Dup roastbeefen tør, pensl den med et tyndt lag olie og rul den i rosmarinblandingen. Lad kødet trække tildækket ved stuetemperatur i 30 min. Varm lidt olie op på en pande og brun kødet godt på alle sider - sørg for at få en ensartet bruning over det hele. Lad kødet hvile tildækket i 20-30 min.

Rødbeder: Trim rødbederne og skrub dem rigtigt godt. Læg dem på et stort stykke stanniol og vend dem med balsamico, lidt olie, salt og peber. Luk stanniolen sammen om rødbederne og bag dem møre i en 225 grader varm ovn i 25-40 min. (afhængig af tykkelse). Lad dem køle lidt af inden anretning.

Creme: Rør cremefraiche, 1 spsk. peberrod og citronsaft sammen og smag til med salt, peber og evt. mere peberrod - den skal være lidt krads!

Olie: Skyl og pluk krydderurterne (fx purløg, persille og estragon) og kom dem i en blender sammen med ¾-1 dl olie, et nip salt og peber. Kør det helt glat, smag til og juster evt. med mere olie – det skal være en lidt tæt og tyktflydende olie.

Tilbehør: Rist mandelflagerne på en tør pande til de er gyldne - hold øje med dem, så de ikke bliver sorte. Skyl salatbladene og tør dem.

Anretning: Skær roastbeefen i ca. 3 mm tynde skiver, læg dem ud i ét lag på et stort flot fad og drys med et nip salt. Dryp generøst med peberrodscreme og lav en rede af salatblade midtpå. Læg de bagte rødbeder - evt. halverede - i reden og dryp krydderurteolien henover det hele. Kværn sort peber henover og drys med mandelflagerne.

Server straks sammen med masser af godt brød og en syrlig salat.

Bonusinfo

En krydderurt er en plante, der hel eller kun let findelt tilsættes maden for at fremhæve en smag eller få maden til at smage af noget ekstra. Urterne kan bruges både tørrede og helt friske. De har været brugt som smagsgivere gennem hele historien og utvivlsomt også før. Wikipedia

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?