0

Skindstegt bundgarnsmakrel med purløgssvøbte kartofler, glaserede løg og bagte tomater

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter

Fremgangsmåde

Purløgssvøbte kartofler: Kartoflerne med skræl koges "al dente". Afkøles og kartoflerne skæres i halve. Vendes i god olie, friskhakket purløg og lidt godt salt.

Glaserede løg: Løgene skæres i strimler. Svitses i en gryde i lidt olie til de tager farve. Tilsæt hvidvin og sukker og lad det koge ind til lagen karamelliserer. Smag til med reven citronskal

Bagte tomater: Placer cherrytomaterne i et ildfast fad og krydr dem med lidt presset hvidløg, balsamico, sukker, olivenolie og lidt salt. Bages ved svag varme (ca. 150 grader) i 45 min. og gerne i længere tid ved lavere grader. Jo længere tid jo mere smag. Lad tomaterne køle lidt af inden servering.

Fisk: Rens makrelfileterne for evt. urenheder og dup dem tørre. Krydr dem med salt og peber og vend dem i melet. Varm smørret op på panden, lad det bruse af og læg fileterne på med skindsiden nedad. Steg dem 3-4 min. til skindet er sprødt, vend dem forsigtigt og steg yderligere 1 min. på kødsiden.

Kommentarer og forslag til opskriften