0
Skindstegt bundgarnsmakrelfilet med saltbagte skalotteløg og tomatsauce

Skindstegt bundgarnsmakrelfilet med saltbagte skalotteløg og tomatsauce

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter

Fremgangsmåde

Saltbagte skalotteløg: Læg et godt lag groft salt i bunden af et ildfast fad og læg skalotteløgene ovenpå saltet. Løgene (med skal) bages ved 200 grader i 20-30 min. (afhængig af størrelse). Når de er afkølet lidt tages skallen af og løgene varmes i en gryde sammen med lidt olie (eller smør) i 1-2 min. Krydres til sidst med salt, peber og hakket frisk estragon.

Tomatsauce: Skær 2 skiver bacon og 1 løg i småstykker og svits det i lidt olie på en pande. Tilsæt peberfrugten (skåret i tern) og tomaterne (skåret i kvarte), tomatkoncentrat samt vin og hønsefond. Lad det hele simre i ca. 10 min. Saucen blendes (gem lidt af fyldet til pynt) og sigtes evt. før den koges ind til den får en cremet konsistens. Smag til med salt og peber.

Kullerfileter: Fileterne halveres, skindsiden ridses og kødsiden krydres med salt og peber. Kom lidt olie på en varm pande og steg fileterne i 4-5 min. - kun på skindsiden - til kødet er næsten gennemstegt. Tag fisken af panden og lad den hvile i ca. 3 min.

Server retten med kartofler eller ris.

Kommentarer og forslag til opskriften