0
Skindstegt filet royal af kulmule på majsfrikassé med valnødder, purløgsvinaigrette og kartofler

Skindstegt filet royal af kulmule på majsfrikassé med valnødder, purløgsvinaigrette og kartofler

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Majsfrikassé: Majskolberne soigneres og koges i ca. 6-8 min. i godt saltet vand. Efter endt kogning køles kolberne let af. Kernerne fra kolberne skæres af i store stykker (se billedet) - gem nogle til pynt. Resten af majsen blendes med 2 spsk. olivenolie samt lidt salt og peber. Halvdelen af purløget og rødløg finthakkes og tilsættes. Varm frikasséen igennem. Smag til med salt og peber.

Ristede valnøddekerner: Vend valnødderne i lidt olie og rist dem på en pande i et par min. - drys med fint salt.

Purløgsvinaigrette: Resten af purløget hakkes og blendes med en stavblender sammen med en god olivenolie og hvidvinseddike til vinaigretten får en cremet konsistens. Smag til med salt og peber.

Fisk: Skær fisken i portionsstykker, rids den på skindsiden med en skarp kniv og krydr med salt og peber. Steg fisken i et par min. på skindsiden i lidt olie på en varm pande (gerne sliplet). Skru lidt ned for blusset og tilsæt et par klatter smør. Lad fisken stege videre (stadig på skindsiden) til kødet får en mælkehvid farve. Vend fisken - tæl til 10 og server straks.

Kartofler: Kog kartoflerne med eller uden skræl (efter behag).

Anretning: Anret som vist på billedet og server sammen med kartoflerne.

Bonusinfo

Kend din fisk: Kulmule

GASTRONOMISK

Kulmulens kød er hvidt og meget saftigt og er, sammenlignet med torskens kød, nemmere at holde saftigt ved tilberedning. Det ferske kød kan virke meget løst, men det samler sig ved tilberedning.

Kulmulen er især en delikatesse i Sydeuropa, men er også de senere år blevet mere værdsat i Danmark. Det er dog fortsat Sydeuropa, der aftager hovedparten af de kulmuler, der landes i Danmark. I Sydeuropa har man desuden tradition for også at spise kulmulens rogn.

Som andre torskefisk kan kulmulen tilberedes på flere forskellige måder. Den er særligt saftig og smagfuld som stegt, grillet eller bagt.

SUNDHED

Kulmulen er en meget mager fisk med kun 0,4 g fedt/100g. Den har et proteinindhold på ca. 16,5g/100g. Til gengæld er den særligt rig på selen, kalium og kalcium.

Læs mere om kulmule her > KEND DIN FISK

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?