0

Skindstegt fjæsing med indisk krydret majspuré og koriander-chili-gulerodssalsa

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Puré: Befri majsene for blade og hår og skær kernerne af kolberne med en skarp kniv. Pil og hak skalotteløg og hvidløg fint. Sauter skalotteløget i lidt olie til det lige begynder at tage farve. Kom hvidløg, ingefær, garam masala, gurkemeje og cayennepeber ved og rist med 1 min. Kom majsene ved, krydr med salt og peber og rist videre under omrøring 1-2 min. Kom fond ved og lad det simre under låg i 10 min. Kom fløden ved og blend puréen helt glat - juster evt. med lidt vand, hvis nødvendigt.

Salsa: Skræl gulerødderne og skær dem i helt fine tern. Kom dem i spilkogende letsaltet vand 1 min. og køl af under koldt vand. Hak rødløg, renset chili og koriander fint og vend det hele sammen med 1 spsk. olie, lidt limesaft, salt og peber og smag til.

Fisk: Dup fileterne tørre og krydr dem med salt og peber. Varm lidt olie op på en pande og læg fileterne på med skindsiden nedad. Steg dem 2-3 min. til skindet er gyldent og sprødt. Vend dem og steg fileterne kortvarigt på kødsiden til de er møre.

Fordel majspuréen midt på 2-3 tallerkner og læg de skindstegte fileter på. Top med salsaen og dryp med fed kokosmælk og lidt limesaft.

Server straks med fx jasminris, en sprød grøn salat og naanbrød til.

Opskriften er til 2-3 pers.

Bonusinfo

Garam masala indeholder: 40% spidskommen, 30% korianderfrø, 10% kanel, 10 % grøn kardemomme, 5% nelliker, 5%  laurbærblade

 

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?