0
Skindstegt Hopballekylling med knuste nye kartofler med ristede løg, dertil skysovs samt mormorsalat med spidskål og rosiner

Skindstegt Hopballekylling med knuste nye kartofler med ristede løg, dertil skysovs samt mormorsalat med spidskål og rosiner

Hovedingrediens:
Fjerkræ
Sæson:
Efterår, Vinter
Tilberedningstid:
20 minutter
Opskriftstype:
Børnevenlige
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

Læs opskriften grundigt igennem, før du går i gang.

nye kartoflerristede løgkruspersille
1 min.
Kartofler:

Kog kartoflerne møre i rigeligt, godt saltet vand. Hak persille mens kartoflerne koger. Damp kartoflerne tørre (gem lidt af kogevandet), og knus dem let med en grydeske i gryden. Rør kartoflerne med en god klump smør, tilsæt de stegte løg, og smag til med salt og peber. Vend til sidst den hakkede persille i.

Hopballe Mølle kylling, bryst med skindskysovs
2 min.
Kylling & sovs:

Brun kyllingebrysterne med skindsiden nedad på en godt varm pande i lidt neutral olie. Når skindet er sprødt og gyldent, vendes kødet og brunes kort tid på den anden side. Krydr med salt og peber.

Kom sovsen på panden med kylling sammen med lidt vand fra kartoflerne, og kog den lidt ind sammen med halvdelen af piskefløden. Læg brysterne i et ovnfast fad, og hæld sovsen over. Steg kyllingekødet færdigt i en 225 grader forvarmet ovn i 4-6 min. til den er gennemstegt

Husk at tjekke, om kødet er gennemstegt, ved at prikke i det tykkeste sted på brystet. Kommer der klar væske ud, er kødet færdigt.

spidskålfløde 38% (piskefløde)rosiner
8 min.
Mormorsalat med spidskål & rosiner

Snit kålen, så fint du kan. Kom det i en skål, og vend med lidt fint salt. Knug salten og kålen med dine hænder. Lad det stå i 5 minutter. 

Hæld det vand, der evt. er løbet fra de letsaltede kål væk, og vend kålen med rosiner, det sidste piskefløde og lidt lys eddike. Smag til med salt, peber og sukker.

20 min.
Anretning

Som vist på billedet.

Velbekomme.

Bonusinfo

Kyllinger fra Hopballe Mølle

- Hopballe kyllinger er af en helt speciel race, Hubbard 787 hedder de så mundret. Disse kyllinger vokser langsommere end den race, der benyttes i den konventionelle kyllingeproduktion. Racen og den ekstra voksetid gør, at kyllingerne er mere aktive og robuste og det betyder også, at ben og knogler kan udvikle sig i takt med, at kyllingerne tager på i vægt.

Hopballe lægger stor vægt på dyrevelfærd, og det er tydeligt, at både racen og den ekstra tid gør disse kyllinger meget mere aktive og robuste. En Hopballekylling har 4–5 gange så meget plads som en konventionel kylling. Pladsen gør, at kyllingerne rører sig meget mere, det giver muskler og kødet får dermed meget mere struktur. Hver aften slukkes lyset og kyllingerne får 8 timers ubrudt søvn som giver ro i flokken og forbedrer trivslen.

Disse kyllinger kræver generelt også lidt længere tilberedningstid end du måske er vandt til og når man skal tranchere brystkødet er det vigtigt, at det skæres på tværs af fibrene, da strukturen i kødet ellers kan få det til at føles sejt! Til gengæld får man altså en oplevelse på smag og ikke mindst struktur, som ellers er gået helt bort når man spiser industrikyllinger. 

Du kan også se forskel på kødets farve. I gamle dage talte man om det mørke kød og det lyse kød på en kylling - men i dag er det hele jo kridhvidt på de fleste (industri) kyllinger. Men her er lårkødet altså mørkere og mere kraftigt smagende, mens brystkødet har en meget mere fin og delikat smag.

Bonusinfo

Til orientering om sovsens farve:

Vores Just Heat retter og sovse er 100% økologiske, og derfor må vi ikke bruge farve som fx. sovsekulør. V
i foreslår, at du har en lille flaske kulør stående, som du kan bruge, hvis du har det lidt stramt med, at abstrahere fra den lidt fesne farve sovsen har ;-) Smagen fejler jo ikke noget! :-) 

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?