0
Skindstegt hvillingfilet på bund af savoykål, svampe og persilleolie

Skindstegt hvillingfilet på bund af savoykål, svampe og persilleolie

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter

Fremgangsmåde

Hvillingfilet: Skindsiden ridses med en skarp kniv. Man undgår at fileten buer på midten under stegning og man opnår derfor en mere sprød skindside. Steges i olie på en varm pande i ca. 2-3 min. Steges kun på skindsiden. Tag fileterne af blusset og lad dem hvile i yderligere 2 min. inden servering.

Tip: Krydr fileterne med salt og lidt peber (eller andre krydderurter efter behag) og stil dem køligt i 20 min. inden tilberedning. Dette giver en mere fast kødstruktur og bringer mere smag frem i fisken.

Savoykål og svampe: Brug ca. 1/2 savoykål afhængig af størrelse og gerne østershatte. Skyl bladene fra savoykålet og snit det fint. Skyl svampene og skær dem i strimler. Skalotteløget hakkes fint. Svits det hele på en pande i lidt olie i ca. 2-3 min. Tilsæt en lille smule soyasauce og krydr til sidst med salt og peber.

Persilleolie: Bland olie, persille, lidt salt og peber i en blender.

Server retten med ovnbagte kartofler.

Kommentarer og forslag til opskriften