0
Skindstegt Islandsk Arctic Charr med bulgursalat, tomater og mandler

Skindstegt Islandsk Arctic Charr med bulgursalat, tomater og mandler

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Tomat: Skyl tomaterne og del dem i mindre stykker og kom dem i en skål. Krydr tomaterne med lidt salt og sukker og lad dem trække i 10 minutter. Hæld god olivenolie over og kværn masser af sort peber på.

Ristede mandler: Kom mandlerne i et ildfast fad. Drys med lidt fint salt og dryp med god olivenolie og bag i en forvarm ovn ved 175 grader i 10-12 minutter til de er gyldne. Lad dem køle lidt af og hak dem groft.

Bulgursalat: Hæld bulguren i en skål. Kog 1 liter vand op med lidt salt, hæld vandet over bulguren og lad den trække i 10-12 min. Hæld bulguren i en sigte og lad den dryppe af i 5-10 min. Vend med tern af agurk, de marinerede tomater (+ saften derfra), Skagenfood secret, citronsaft og lidt af den gule skal, samt generøse mængder af din bedste olivenolie (NB! Har du prøvet Skagenfoods egen økologiske olivenolie?). Smag bulgursalaten til med salt og peber.

Fisk: Krydr fisken med salt og peber og steg den sammen med hele upillede og letknuste hvidløgsfed på en varm pande i 2-3 min. på skindsiden i lidt neutral olie. Skru ned for blusset, og lad fisken stege videre (stadig på skindsiden) til kødsiden netop begynder at få en mere lys og lyserød/mælkehvid farve. Tilsæt nu et par små klumper smør til panden, og lad det bruse op. Vend fisken og tæl til 10 - så er den klar til servering.

Anretning: Som vist - drys med de hakkede ristede mandler.

Om den arktiske Charr (Islandsk fjeldørred)

Det er en fremragende fisk af fineste kvalitet og sælges til de mest sofistikerede gourmetmarkeder i verden. Den Islandske fjeldørred har en sødlig og mild karakteristisk smag og er også meget velegnet til sushi og sashimi.

Fedtindholdet i Islandsk fjeldørred er 5-15%. Vel at mærke af den super-sunde flerumættede fedt som definitivt synes at spille en rolle i forebyggelse af hjerte-kar sygdomme. Fjeldørred er også rig på Omega 3 og vitamin D, A og B12.

En unik fisk fra det nordlige Island, som er et område kendetegnet for sine ideelt iskolde, rene og krystalklare vande.

Bonusinfo

Skagenfood Secret krydderi er Skagenfoods egen særlige krydderiblanding, der er til perfekt til skaldyr, grillet hvid fisk og ikke mindst laks. 

Ingredienser: Løgpulver, dildspidser, fennikel, korianderfrø, citronskal, timian, hvidløgspulver, urteboullion, sort og rosa peber. Alle ingredienser er økologiske.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?