0

Skindstegt knurhane på blød pastinakpuré med syrlig salat og balsamico bagte blommer og rødløg

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:
Allergener:
Knurhane, Sulfitter, Fløde, Mælk

Fremgangsmåde

Blommer og rødløg: Pil rødløgene og skær dem i brede både. Skær blommerne i kvarte og fjern stenene. Vend løgbåde, blommer, balsamico, 1 tsk. honning, 1 spsk. olie, salt og peber forsigtigt sammen og bred det jævnt ud i et lille ildfast fad. Bag det hele ved 150 grader i 20-30 min. til løgene er møre og det hele er let karamelliseret.

Puré: Skræl pastinakkerne, skær dem i mindre tern og kog dem godt møre i usaltet vand tilsat 1 persillekvist. Fjern persillen og dræn pastinakternene, men gem lidt af kogelagen. Blend pastinakkerne med 1 spsk. smør, fløde, salt og hvid peber til en helt glat puré. Smag til med citron og juster evt. konsistensen med lidt af kogelagen - den skal være cremet og på kanten af flydende. Kom den tilbage i gryden og hold den varm indtil servering.

Salat: Rist baconen sprød og dryp af på køkkenrulle. Skyl de 2 slags salater, dilden og de resterende 3 kviste persille, og pluk/snit/bræk dem i mundrette stykker. Skær æblet i små tern og vend det med salater, krydderurter og bacon. Pisk cremefraiche, 1 tsk. honning, 2 spsk. citronsaft, 2 spsk. olivenolie, salt og peber sammen og smag til. Vend først dressingen i salaten lige inden servering.

Fisk: Dup knurhanefilterne tørre og krydr dem let med salt og peber. Varm lige dele smør og olie op på panden ved middelhøj og lad det bruse af. Læg fileterne på med skindsiden nedad og rist dem gyldne og let sprøde, ca. 3-4 min. Vend dem forsigtigt og steg dem videre 1-2 min. til de lige er møre.

Server retten med små ovnstegte kartofler og godt brød til.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?