0
Skindstegt kuller a la fettuccine di Campofilone med broccolisalat og skilt basilikum dressing med kærnemælk

Skindstegt kuller a la fettuccine di Campofilone med broccolisalat og skilt basilikum dressing med kærnemælk

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:
Allergener:
Hvedemel, Æg, Bladselleri

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
kærnemælkcitronbasilikumhvidløg
1 min.
Skilt basilikum dressing med kærnemælk

Pluk basilikumbladene, og blend dem med lidt hvidløg (1/4 fed pr person du laver mad til) og 1 til 2 dl af din bedste olivenolie. Blend til olien er helt grøn, og sigt den gennem en finmasket sigte. Lad den dryppe stille og roligt igennem. Rør basilikumolie med kærnemælk. Dressingen må gerne skille i perler. Smag til med salt, peber samt lidt citronsaft og -skræl.

broccolirødløgcitron
10 min.
Broccoli:

Del broccoli i mundrette stykker, og blancher dem i saltet vand i 1 min. Afkøl dem i koldt vand, og slyng dem tørre i en salatslynge. Pil og snit rødløget så fint som muligt. Vend de snittede løg med citronsaft, og lad løgene trække i 5 min. Rør derefter med 1-2 spsk. sukker. Vend broccoli og rødløg sammen.

20 min.
Pasta:

Klip posen med tomatsugo (saucen) op ved markeringen, og kom saucen på en pande. (Posen ligger i pakken med pasta). Fyld vand i posen, hvor saucen var i, op til markeringen. Kom vandet på panden, og kog det hele igennem. Tilsæt pastaen, og lad den simre i 3-4 min., mens du rører og vender i pasta og sugo med jævne mellemrum. Tilsæt evt. lidt ekstra vand undervejs. Smag saucen til med salt og peber samt evt. lidt sukker.

kullerfilet med skind
25 min.
Fisk:

Steg fisken, samtidig med at du laver pastaen.

Krydr fisken med salt på kødsiden. Steg den på skindsiden i olie og smør på en pande. Steg fisken ved moderat til høj varme i ca. 3-4 min. (afhængig af tykkelse). Vend fisken, når skindet er sprødt og gyldent, og steg derefter i meget kort tid (ca. 1 min.) på den anden side. Krydr med friskkværnet sort peber og salt.

30 min.
Anretning:

Som vist på billedet. Hæld den skilte kærnemælksdressing over grøntsagerne. Riv peccorino og drys det over retten ved bordet.

Bonusinfo

Kend din fisk: Kuller

GASTRONOMISK

Kullerens kød er hvidt, magert og oftest mere fast end torskens. Den spisemæssige højsæson er størst i efterårsmånederne. Herhjemme har den særligt været saltet og tørret som klipfisk, og nogle steder desuden røget. Man vil i de fleste retter kunne erstatte kuller med torsk, lange, kulmule eller lyssej, og den kan som torsk tilberedes på mange måder - pocheret, dampet, bagt og stegt i smør.

Kulleren er meget populær i Storbritannien, hvor den både spises koldrøget som Finnan haddie og varmrøget som Arbroath smokie. Kuller er desuden en af de foretrukne fisk til fish & chips.

SUNDHED

Kulleren er en mager fisk med kun ca. 1g fedt/100 g. Proteinindholdet er ca. 19g/100 g. Den er særligt rig på selen, der styrker vores immunforsvar og hos mænd sætter sædproduktionen op.

Læs mere om kuller her > KEND DIN FISK

Bonusinfo

Pecorino Romano D.O.P er fremstillet af fåremælk i den Italienske region Roma.

Pecorino er med sin grynede konsistens meget anvendt i madlavning som riveost, smagen adskiller sig fra parmesan ved at være mere karakteristisk, salt og mere smagfuld.

Fantastisk på frisk pasta - hen over en pizza, i en salat eller blot som et stykke ost med brød.

Pecorino Romano modnes fra 4 måneder til et år.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?