Forvarm ovnen til 225 grader.
Pil de fleste blade fra blomkålen, skyl blomkålen grundigt, og skær et dybt kryds i kålen set ovenfra.
Pensl kålen med harissa over det hele, og drys rasp henover, så det dækker.
Bag kålen i ca. 30 min., indtil den har fået godt med farve og er blevet helt mør.
Skær fisken i portionsstørrelser, krydr godt med salt, og lad den stå til senere.
Skyl salaten grundigt, og afdryp den for vand.
Nødderne ristes på en tør pande over middel varme, indtil de bliver gyldenbrune i overfladen. Tag dem af varmen, og gem dem til senere.
Bag bollerne som angivet på pakken.
Varm en pande op ved høj varme.
Når panden er godt gennemvarm, tilsættes 1 spsk. olie pr. person. Læg fiskens skindside på panden, og lad den stege i 3 min. ved middelvarme.
Halvér citronen, og steg den på skærfladen, indtil den får godt med farve.
Vend fisken om på den modsatte side, og steg videre i 1 minut. Vil du have fisken helt gennemstegt, så lad den stege 3 min. på begge sider.
Kom 1/2 tsk. sennep pr. person i panden sammen med 1 spsk. olie pr. person, og pres citronsaften i. Rør rundt, og smag til med salt, peber og evt. lidt revet hvidløg, hvis du har. Hæld vinaigretten over fisken og salaten som vendes godt rundt.
Servér fisken med blomkål, salat og mandler. Servér bollerne til.
Harissa er en nordafrikansk tyktflydende stærk chilisauce med bla. hvidløg, kommen, spidskommen og koriander. Den er især fremstillet og brugt i Tunesien og er central i det tunesiske køkken – men bliver brugt overalt i Nordafrika og Mellemøsten.
Nyklassikeren Ølandshvedebolle, som vi har valgt som vores "husbrød" er blandet med ristet hvedeflager og fuldkornssurdej og fermenteret i op til 24 timer, dette giver en utrolig dejlig krumme med den genkendelige dybe kornsmag.
Kundekommentarer ()