0
Skindstegt kuller i syrlig sennepsvinaigrette med harissabagt blomkål

Skindstegt kuller i syrlig sennepsvinaigrette med harissabagt blomkål

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Vinter
Tilberedningstid:
40 minutter
Opskriftstype:
Slankemad
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
blomkålharissarasp
1 min.
Blomkål

Forvarm ovnen til 225 grader. 

Pil de fleste blade fra blomkålen, skyl blomkålen grundigt, og skær et dybt kryds i kålen set ovenfra. 

Pensl kålen med harissa over det hele, og drys rasp henover, så det dækker. 

Bag kålen i ca. 30 min., indtil den har fået godt med farve og er blevet helt mør.

kullerfilet med skind
10 min.
Fisk

Skær fisken i portionsstørrelser, krydr godt med salt, og lad den stå til senere.

bakke spæd salatmix (fx Napolitana)mandler
12 min.
Salat

Skyl salaten grundigt, og afdryp den for vand.

Nødderne ristes på en tør pande over middel varme, indtil de bliver gyldenbrune i overfladen. Tag dem af varmen, og gem dem til senere.

sennepcitronPrimitivo surdejs bolle med fuldkorn
30 min.
Fisk og boller

Bag bollerne som angivet på pakken.

Varm en pande op ved høj varme.

Når panden er godt gennemvarm, tilsættes 1 spsk. olie pr. person. Læg fiskens skindside på panden, og lad den stege i 3 min. ved middelvarme. 

Halvér citronen, og steg den på skærfladen, indtil den får godt med farve.

Vend fisken om på den modsatte side, og steg videre i 1 minut. Vil du have fisken helt gennemstegt, så lad den stege 3 min. på begge sider.  

Kom 1/2 tsk. sennep pr. person i panden sammen med 1 spsk. olie pr. person, og pres citronsaften i. Rør rundt, og smag til med salt, peber og evt. lidt revet hvidløg, hvis du har. Hæld vinaigretten over fisken og salaten som vendes godt rundt.

40 min.
Anretning

Servér fisken med blomkål, salat og mandler. Servér bollerne til.

Bonusinfo

Kend din fisk: Kuller

GASTRONOMISK

Kullerens kød er hvidt, magert og oftest mere fast end torskens. Den spisemæssige højsæson er størst i efterårsmånederne. Herhjemme har den særligt været saltet og tørret som klipfisk, og nogle steder desuden røget. Man vil i de fleste retter kunne erstatte kuller med torsk, lange, kulmule eller lyssej, og den kan som torsk tilberedes på mange måder - pocheret, dampet, bagt og stegt i smør.

Kulleren er meget populær i Storbritannien, hvor den både spises koldrøget som Finnan haddie og varmrøget som Arbroath smokie. Kuller er desuden en af de foretrukne fisk til fish & chips.

SUNDHED

Kulleren er en mager fisk med kun ca. 1g fedt/100 g. Proteinindholdet er ca. 19g/100 g. Den er særligt rig på selen, der styrker vores immunforsvar og hos mænd sætter sædproduktionen op.

Læs mere om kuller her > KEND DIN FISK

Bonusinfo

Harissa er en nordafrikansk tyktflydende stærk chilisauce med bla. hvidløg, kommen, spidskommen og koriander. Den er især fremstillet og brugt i Tunesien og er central i det tunesiske køkken – men bliver brugt overalt i Nordafrika og Mellemøsten.

Næringsindhold pr. person:

Energi:
557 kcal
Fedt:
24,6 g
heraf mættede fedtsyrer:
2,8 g
Kulhydrat:
43,2 g
heraf sukkerarter:
7,9 /7,9 /7,9 /7,9 /7,9 /7,9 /7,9 /7,9 /7,9
Kostfibre:
7,9 g
Protein:
36,3 g

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?