0
Skindstegt kuller med cæsarsalat

Skindstegt kuller med cæsarsalat

Louisa Lorang
Opskriften er udviklet af:
LynKassen by Louisa Lorang
Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Fiskeretter
Brugerbedømmelser:

Introduktion:

Her er den dejlige kuller serveret med en ekstra rustik cæsarsalat.

Cæsardressingen må gerne være ret syrlig. 

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter, salater og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

små kartoflergulerødder
1 min.
Kartofler og gulerødder

Kom kartoflerne i kogende, saltet vand, og kog dem møre under låg. 

Skræl gulerødderne, skær dem evt. i halve, og flæk dem. Damp dem i en smule kogende saltet vand med en smørklat, til de er møre eller al dente. Som du bedst kan lide dem. 

Afdryp både kartofler og gulerødder inden servering. 

hjertesalatmayonnaisehvidløgparmigiano reggiano (Parmesan)grønkål
5 min.
Cæsarsalat

Rib grønkålen, kassér de grove stilke, og hak den fint. Pluk salaten groft, og vend begge dele sammen. 

Rør en dressing af mayonnaise og fintrevet parmesan. Smag til med 1-2 spsk. hvidvinseddike, lidt fintrevet hvidløg, salt og peber. Rør evt. en smule olivenolie i. Dressingen skal være syrlig.

Vend salat og kål med dressingen lige inden servering. 

kullerfilet med skind
20 min.
Kuller

Afskæl evt. fisken, og del den i flotte portionsstykker. Rids skindet med en skarp kniv, og steg den med skindsiden nedad i olie ved middelvarme, til fisken er knap gennemstegt. Tag panden af varmen, vend fisken, og lad den stege færdig på eftervarmen. Krydr med salt. 

30 min.
Anretning:

Servér fisken med kartofler, gulerødder og cæsarsalat. 

Bonusinfo

Kend din fisk: Kuller

GASTRONOMISK

Kullerens kød er hvidt, magert og oftest mere fast end torskens. Den spisemæssige højsæson er størst i efterårsmånederne. Herhjemme har den særligt været saltet og tørret som klipfisk, og nogle steder desuden røget. Man vil i de fleste retter kunne erstatte kuller med torsk, lange, kulmule eller lyssej, og den kan som torsk tilberedes på mange måder - pocheret, dampet, bagt og stegt i smør.

Kulleren er meget populær i Storbritannien, hvor den både spises koldrøget som Finnan haddie og varmrøget som Arbroath smokie. Kuller er desuden en af de foretrukne fisk til fish & chips.

SUNDHED

Kulleren er en mager fisk med kun ca. 1g fedt/100 g. Proteinindholdet er ca. 19g/100 g. Den er særligt rig på selen, der styrker vores immunforsvar og hos mænd sætter sædproduktionen op.

Læs mere om kuller her > KEND DIN FISK

Bonusinfo

Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?