0
Skindstegt kuller med svampecreme, perlebyg og salat på æble og rucola

Skindstegt kuller med svampecreme, perlebyg og salat på æble og rucola

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Hurtige fiskeretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

perlebyg
1 min.
Perlebyg

Kog perlebyg i en gryde med låg i rigeligt vand med lidt salt i ca. 15 min., til de er møre. Sigt dem herefter, og smag til med salt og peber og lidt olivenolie.

brun mark-champignoncreme fraiche 38%hvidløg
5 min.
Svampecreme

Skær svampene i mundrette stykker, og pil og finthak hvidløg.

Varm en gryde op til høj varme, og tilsæt en smule olie og smør. Steg svampene nogle minutter, til de har taget lidt farve, og er blevet møre.

Kom hvidløg ved, og steg med i 2 min. 

Skru ned for gryden, og tilsæt creme fraiche, lidt salt og friskkværnet peber.

Kog creme fraichen op, og blend så det hele til en lind pure med en stavblender.

rucolarødt æble
15 min.
Salat

Skær æblet i tynde strimler, og bland æble og rucola i en skål med et par dråber olivenolie og lidt god eddike. 

kullerfilet med skind
20 min.
Fisk

Soignér fisken, og del den i mindre portionsstykker.

Krydr fisken med salt og peber på kødsiden, ikke på skindet.

Steg fisken på skindsiden (se video ovenover) (se video ovenover) i 2-3 min. i lidt neutral olie på en meget varm pande.

Skru ned for blusset efter et par minutter, og lad fisken stege videre (stadig på skindsiden), til kødet netop begynder at få en mælkehvid farve.

Tilsæt et par generøse klumper smør til panden, og lad smørret bruse op.

Steg videre i 1-2 min. Vend fisken, krydr med salt og peber på skindet, tæl til 10, og så er fisken klar til servering.

30 min.
Anretning

Som vist. 

Bonusinfo

Kend din fisk: Kuller

GASTRONOMISK

Kullerens kød er hvidt, magert og oftest mere fast end torskens. Den spisemæssige højsæson er størst i efterårsmånederne. Herhjemme har den særligt været saltet og tørret som klipfisk, og nogle steder desuden røget. Man vil i de fleste retter kunne erstatte kuller med torsk, lange, kulmule eller lyssej, og den kan som torsk tilberedes på mange måder - pocheret, dampet, bagt og stegt i smør.

Kulleren er meget populær i Storbritannien, hvor den både spises koldrøget som Finnan haddie og varmrøget som Arbroath smokie. Kuller er desuden en af de foretrukne fisk til fish & chips.

SUNDHED

Kulleren er en mager fisk med kun ca. 1g fedt/100 g. Proteinindholdet er ca. 19g/100 g. Den er særligt rig på selen, der styrker vores immunforsvar og hos mænd sætter sædproduktionen op.

Læs mere om kuller her > KEND DIN FISK

Bonusinfo

Den brune champignon minder om den hvide champignon. Den har en skærmformet, lys brun hat og nedenunder gemmer de rosa-rødbrune lameller sig.

Næringsindhold pr. person:

Energi:
848 kcal
Fedt:
43,5 g
heraf mættede fedtsyrer:
16,3 g
Kulhydrat:
66,4 g
heraf sukkerarter:
16,5 g
Kostfibre:
15,9 g
Protein:
35,3 g

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?