0
Skindstegt kullerfilet med blomkålsrisotto og små persillekartofler

Skindstegt kullerfilet med blomkålsrisotto og små persillekartofler

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Efterår
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Blomkålsrisotto: Soigner skalotteløgene og hak dem fint. Soigner blomkålen og skær den i tern på ca. 1 cm. Det finthakkede skalotteløg svitses gyldent i lidt neutral olie i en gryde i ca. 1 min., hvorefter blomkålen tilsættes og svitses med i ca. 30 sek. (der skal stadig være "bid" i blomkålen). Tilsæt fløden og giv det hele et opkog. Til sidst tilsættes friskrevet parmesanost og risottoen smages til med salt og friskkværnet peber. 

Fisk: Skær fileterne i portionsstykker, rids dem på skindsiden med en skarp kniv og krydr dem med salt og peber. Steg dem på en pande i lidt olie på skindsiden - først ved god varme og derefter på lidt lavere blus. Steg dem i ca. 5-10 min. (til kødet får en mælkehvid farve). NB - Fisken steges KUN på skindsiden - læg evt. låg på panden (eller dæk med et stykke stanniol) for at få fisken gennemstegt. 

Kartofler: Kog kartoflerne i letsaltet vand og vend dem sammen med friskhakket persille lige før servering.

Bonusinfo

Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?