0
Skindstegt kullerfilet med marineret blomkål, peberpuré og salat

Skindstegt kullerfilet med marineret blomkål, peberpuré og salat

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter

Fremgangsmåde

Blomkål: Blomkålen rengøres, skylles og rives på et groft rivejern, hvorefter den marineres med limesaft (fra en hel lime) og revet citronskal (fra hele citronen) mens resten af retten laves. Smag til med salt, peber og evt. citronsaft lige inden servering.

Fisk: Fjern skællene fra fisken med en kniv - hvis det ikke er gjort i forvejen. Rids skindsiden med en skarp kniv (dermed undgås at fileten buer på midten under stegningen, og skindsiden bliver mere sprød). Krydr den anden side med salt og peber og steg fileterne (kun på skindsiden) i olie på en varm pande i ca. 2 min (afhængig af tykkelse). Tag fileterne af blusset og lad dem hvile (tildækket) i 2 min. inden servering.

Puré: Peberfrugterne renses og deles i halve. Bages i ovnen med skindsiden opad ved 200 grader til skindet bliver mørkt/sort. Så er skindet nemt at fjerne. Lad dem dog køle lidt af først, for de er meget varme, når de kommer ud af ovnen. Herefter blendes kødet fra peberfrugterne til en puré som smages til med salt og peber og evt. en lille smule hønsefond.

Fisken anrettes evt. som vist på billedet (på frisk grøn salat) og serveres sammen med nye kartofler.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

Kend din fisk: Kuller

GASTRONOMISK

Kullerens kød er hvidt, magert og oftest mere fast end torskens. Den spisemæssige højsæson er størst i efterårsmånederne. Herhjemme har den særligt været saltet og tørret som klipfisk, og nogle steder desuden røget. Man vil i de fleste retter kunne erstatte kuller med torsk, lange, kulmule eller lyssej, og den kan som torsk tilberedes på mange måder - pocheret, dampet, bagt og stegt i smør.

Kulleren er meget populær i Storbritannien, hvor den både spises koldrøget som Finnan haddie og varmrøget som Arbroath smokie. Kuller er desuden en af de foretrukne fisk til fish & chips.

SUNDHED

Kulleren er en mager fisk med kun ca. 1g fedt/100 g. Proteinindholdet er ca. 19g/100 g. Den er særligt rig på selen, der styrker vores immunforsvar og hos mænd sætter sædproduktionen op.

Læs mere om kuller her > KEND DIN FISK