0
Skindstegt kullerfilet med salat af grapefrugt, rødkål, mynte og ristede jordnødder

Skindstegt kullerfilet med salat af grapefrugt, rødkål, mynte og ristede jordnødder

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Efterår, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Hurtige fiskeretter
Brugerbedømmelser:
Allergener:
Kuller, Nødder, Jordnødder, Sesam, Mælk

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
rødkål
1 min.
Rødkål:

Fjern de yderste blade af kålet, og del det i kvarte. Fjern stokken. Skær kålet så tyndt som du kan (brug evt. et mandolinjern). Kom kålet i en skål, og drys med lidt fint salt. Knug salt og kål med dine hænder, og lad kålet salte til senere.

grapefrugter
5 min.
Grapefrugt:

Skær først skrællen af med en kniv, husk alt det hvide også. Skær nu citrusfileter (se video ovenover) ud. Kom i en skål og pres det sidste saft ud af det afskårede skrog.

rødkålgrapefrugternam pla (fiskesauce)limeSriracha saucepeanutsmynte
15 min.
Sådan samles salaten:

Knug den letsaltede kål fri for væde, og kasser væden. Vend rødkål med Sriracha chili (den er stærk, så smag til efter din egen styrkegrænse), fiskesovs, limesaft, et par spsk. sukker, 2/3 af den skrællede grapefrugt, 2/3 af jordnødderne, der er hakket groft, samt masser af plukket og hakket mynte. Smag på det, og juster smagen med lidt sukker. Salaten skal være sur, bitter, salt, stærk og med umami fra fiskesovsen.

kullerfilet med skind
25 min.
Fisk:

Start med at sikre dig, at alle skæl er fjernet fra fisken. Dette er vigtigt, hvis du ønsker at spise det skønne og velsmagende skind. Undlad blot dette punkt, hvis du alligevel bare trækker skindet af. Skællene kan nemt skrabes af med en kniv. (Gør det i køkkenvasken, da det godt kan svine lidt). Soigner fisken, del den i mindre stykker, og lav 2-3 fine rids i skindsiden på hvert stykke med en skarp kniv. Krydr med salt (se video ovenover) og peber. Steg fisken i 2-3 min. på skindsiden i lidt olie på en varm pande. Skru ned for blusse (se video ovenover)t, og lad fisken stege videre (stadig på skindsiden), til kødet netop begynder at få en mælkehvid farve, og skindet er sprødt og gyldent. Tilsæt et par små klumper smør, og lad smørret bruse op. Vend fisken, tæl til 10, og så er fisken klar til servering.

30 min.
Anretning:

Som vist på billedet drysset med det sidste af den skrællede grapefrugt og de resterende jordnødder.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?