0
Skindstegt kullerfilet med grapefrugt, rødkål og ristede jordnødder

Skindstegt kullerfilet med grapefrugt, rødkål og ristede jordnødder

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Efterår, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Hurtige fiskeretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
rødkål
1 min.
Rødkål

Fjern de yderste blade af kålet, og del det i kvarte. Fjern stokken. Skær kålet så tyndt som du kan (brug evt. et mandolinjern). Kom kålet i en skål, og drys med lidt fint salt. Knug salt og kål med dine hænder, og lad kålet salte til senere.

grapefrugter
5 min.
Grapefrugt

Skær først skrællen af med en kniv, husk alt det hvide også. Skær nu citrusfileter (se video ovenover) ud. Kom i en skål og pres det sidste saft ud af det afskårede skrog.

rødkålgrapefrugternam pla (fiskesauce)limesriracha saucepeanutsmynte
15 min.
Sådan samles salaten

Knug den letsaltede kål fri for væde, og kasser væden. Vend rødkål med Sriracha chili (den er stærk, så smag til efter din egen styrkegrænse), fiskesovs, limesaft, et par spsk. sukker, 2/3 af den skrællede grapefrugt, 2/3 af jordnødderne, der er hakket groft, samt masser af plukket og hakket mynte. Smag på det, og juster smagen med lidt sukker. Salaten skal være sur, bitter, salt, stærk og med umami fra fiskesovsen.

kullerfilet med skind
25 min.
Fisk

Start med at sikre dig, at alle skæl er fjernet fra fisken. Dette er vigtigt, hvis du ønsker at spise det skønne og velsmagende skind. Undlad blot dette punkt, hvis du alligevel bare trækker skindet af. Skællene kan nemt skrabes af med en kniv. (Gør det i køkkenvasken, da det godt kan svine lidt). Soigner fisken, del den i mindre stykker, og lav 2-3 fine rids i skindsiden på hvert stykke med en skarp kniv. Krydr med salt (se video ovenover) og peber. Steg fisken i 2-3 min. på skindsiden i lidt olie på en varm pande. Skru ned for blusse (se video ovenover)t, og lad fisken stege videre (stadig på skindsiden), til kødet netop begynder at få en mælkehvid farve, og skindet er sprødt og gyldent. Tilsæt et par små klumper smør, og lad smørret bruse op. Vend fisken, tæl til 10, og så er fisken klar til servering.

30 min.
Anretning

Som vist på billedet drysset med det sidste af den skrællede grapefrugt og de resterende jordnødder.

Bonusinfo

Kend din fisk: Kuller

GASTRONOMISK

Kullerens kød er hvidt, magert og oftest mere fast end torskens. Den spisemæssige højsæson er størst i efterårsmånederne. Herhjemme har den særligt været saltet og tørret som klipfisk, og nogle steder desuden røget. Man vil i de fleste retter kunne erstatte kuller med torsk, lange, kulmule eller lyssej, og den kan som torsk tilberedes på mange måder - pocheret, dampet, bagt og stegt i smør.

Kulleren er meget populær i Storbritannien, hvor den både spises koldrøget som Finnan haddie og varmrøget som Arbroath smokie. Kuller er desuden en af de foretrukne fisk til fish & chips.

SUNDHED

Kulleren er en mager fisk med kun ca. 1g fedt/100 g. Proteinindholdet er ca. 19g/100 g. Den er særligt rig på selen, der styrker vores immunforsvar og hos mænd sætter sædproduktionen op.

Læs mere om kuller her > KEND DIN FISK

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?