Syltede løg (laves først): Soigner rødløg og skalotteløg og skær dem i både eller i halve. Læg dem i et ovnfast fad og tilsæt godt med olivenolie, salt og peber. Overdæk med stanniol og sæt fadet i en 200 grader varm ovn i ca. 25-30 min. (til de er møre).
Persilleskum: Pluk persillen og gem den - du skal kun bruge stilkene nu. Skær dem i mindre stykker og sauter dem i lidt olie sammen med 1 løg, der er skåret i tern. Tilsæt hvidvin og fiskefond og lad det koge ind til det halve. Sigt saucen (fjern løgtern og stilke), tilsæt fløde og lad igen saucen koge lidt ind. Smag til med salt og peber. Lige inden servering laves skum med en stavblender eller et piskeris og retten drysses med friskskåret persille.
Fisk: Rids skindsiden og krydr fileterne med salt og peber. Steg dem KUN på skindsiden på en pande i olie - først ved højt blus og derefter ved svag varme. Steg dem i ca. 3-5 min. (afhængig af størrelse).
Server sammen med små kartofler.
Kend din fisk: Kuller
GASTRONOMISK
Kullerens kød er hvidt, magert og oftest mere fast end torskens. Den spisemæssige højsæson er størst i efterårsmånederne. Herhjemme har den særligt været saltet og tørret som klipfisk, og nogle steder desuden røget. Man vil i de fleste retter kunne erstatte kuller med torsk, lange, kulmule eller lyssej, og den kan som torsk tilberedes på mange måder - pocheret, dampet, bagt og stegt i smør.
Kulleren er meget populær i Storbritannien, hvor den både spises koldrøget som Finnan haddie og varmrøget som Arbroath smokie. Kuller er desuden en af de foretrukne fisk til fish & chips.
SUNDHED
Kulleren er en mager fisk med kun ca. 1g fedt/100 g. Proteinindholdet er ca. 19g/100 g. Den er særligt rig på selen, der styrker vores immunforsvar og hos mænd sætter sædproduktionen op.
Læs mere om kuller her > KEND DIN FISK
Kommentarer og forslag til opskriften