0
Skindstegt kulmule med appelsinglaserede gulerødder med feta og quinoa

Skindstegt kulmule med appelsinglaserede gulerødder med feta og quinoa

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Vinter
Tilberedningstid:
25 minutter
Opskriftstype:
Slankemad

Næringsfordeling pr. person

Energi: 544 kcal

Fedt: 17,1g

Kulhydrat: 52,7g

Protein: 35,8g

Kostfibre: 15,4g

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
kulmulefilet med skindsalt
1 min.
Fisken

Krydr fisken med salt og læg til side.

quinoa
3 min.
Quinoaen

Kog quinoaen som angivet på pakken.

gulerødderpurløg1appelsin
5 min.
Gulerødderne

Vask og skræl gulerødderne og flæk dem i kvarte. Skyl ramsløget grundigt, afdryp for vand og hak den fint.

Varm en pande op ved middelvarme og steg gulerødderne i 1 spsk. olie pr. person. i 3 min. Tilsæt saften fra appelsinen og reducer saften, indtil den begynder at klistre til gulerødderne. Tilsæt quinoaen og ramsløget og smag til med salt.

olivenolie, EVOO
20 min.
Stegt Fisk

Varm en pande op ved høj varme.

Når panden er godt gennemvarm, tilsættes 1 tsk. olie. Læg fiskens skindside på panden og lad det stege i 3 min ved middelvarme. 

Vend fisken om på den modsatte side og steg videre i 1 minut. Vil du have fisken helt gennemstegt, så lad den stege 3 min på begge sider. 

Tag fisken af panden og lad den hvile. 

feta
25 min.
Anretning

Server fisken med gulerod/quinoasalaten og top med smuldret feta.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

Kend din fisk: Kulmule

GASTRONOMISK

Kulmulens kød er hvidt og meget saftigt og er, sammenlignet med torskens kød, nemmere at holde saftigt ved tilberedning. Det ferske kød kan virke meget løst, men det samler sig ved tilberedning.

Kulmulen er især en delikatesse i Sydeuropa, men er også de senere år blevet mere værdsat i Danmark. Det er dog fortsat Sydeuropa, der aftager hovedparten af de kulmuler, der landes i Danmark. I Sydeuropa har man desuden tradition for også at spise kulmulens rogn.

Som andre torskefisk kan kulmulen tilberedes på flere forskellige måder. Den er særligt saftig og smagfuld som stegt, grillet eller bagt.

SUNDHED

Kulmulen er en meget mager fisk med kun 0,4 g fedt/100g. Den har et proteinindhold på ca. 16,5g/100g. Til gengæld er den særligt rig på selen, kalium og kalcium.

Læs mere om kulmule her > KEND DIN FISK

Bonusinfo

EVOO står for Extra Virgin Olive Oil og er den højeste kvalitet inden for olivenolie. Den fremstilles udelukkende ved mekanisk, kold presning uden brug af varme eller kemikalier og har en meget lav syregrad. Det giver en ren, frugtig smag med noter af græs, artiskok, mandel eller peber – afhængigt af olivensort og høsttidspunkt. EVOO bruges traditionelt i Middelhavskøkkenet både rå og til madlavning og bidrager med sunde fedtsyrer og naturlige antioxidanter.

3 fun facts om EVOO

  1. Den let bitre og pebrede fornemmelse i halsen er et kvalitetstegn og skyldes polyfenoler – de samme antioxidanter, der gør olien sund.

  2. Tidligt høstede, grønne oliven giver mindre olie, men markant mere smag og flere antioxidanter end sent høstede, modne oliven.

  3. En god EVOO er mere varmestabil, end mange tror, fordi dens antioxidanter beskytter fedtet – den kan derfor godt bruges til moderat stegning uden problemer.