0
Skindstegt kulmule med blomkålsrisotto

Skindstegt kulmule med blomkålsrisotto

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Blomkålsrisotto: Hak skalotteløget fint. Soigner blomkålen og skær den i tern på ca. 1 cm. Det finthakkede skalotteløg svitses gyldent i olie i en gryde i ca. 1 min., hvorefter blomkålen tilsættes og svitses med i ca. 30 sek. (der skal stadig være "bid" i blomkålen). Tilsæt fløden (mælk kan også bruges) og giv det hele et opkog. Til sidst tilsættes friskrevet parmesan og risottoen smages til med salt og friskkværnet peber.

Fisk: Fisken skæres i portionsstykker, ridses på skindsiden med en skarp kniv og krydres med salt og peber. Fisken steges på en pande i lidt olie på skindsiden - først ved god varme og derefter på lidt lavere blus. Steges i ca. 5-10 min. (til kødet får en mælkehvid farve). NB - Fisken steges KUN på skindsiden - læg evt. låg på panden (eller dæk med et stykke stanniol) for at få fisken gennemstegt.

Server retten sammen med små kartofler og friskhakket persille.

Bonusinfo

Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.

Bonusinfo

Kend din fisk: Kulmule

GASTRONOMISK

Kulmulens kød er hvidt og meget saftigt og er, sammenlignet med torskens kød, nemmere at holde saftigt ved tilberedning. Det ferske kød kan virke meget løst, men det samler sig ved tilberedning.

Kulmulen er især en delikatesse i Sydeuropa, men er også de senere år blevet mere værdsat i Danmark. Det er dog fortsat Sydeuropa, der aftager hovedparten af de kulmuler, der landes i Danmark. I Sydeuropa har man desuden tradition for også at spise kulmulens rogn.

Som andre torskefisk kan kulmulen tilberedes på flere forskellige måder. Den er særligt saftig og smagfuld som stegt, grillet eller bagt.

SUNDHED

Kulmulen er en meget mager fisk med kun 0,4 g fedt/100g. Den har et proteinindhold på ca. 16,5g/100g. Til gengæld er den særligt rig på selen, kalium og kalcium.

Læs mere om kulmule her > KEND DIN FISK

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?