0
Skindstegt kuller med dukkah, dertil grønkålssalat med pære, perlebyg & mandler

Skindstegt kuller med dukkah, dertil grønkålssalat med pære, perlebyg & mandler

Sæson:
Efterår, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Start med at læse hele opskriften grundigt igennem først.

1. Kom mandlerne i en 200 grader forvarm ovn i 8-10 minutter til de er gyldne. Hak dem groft, og drys med lidt salt og olie.

2. Pluk bladene af grønkålen, del dem i mundrette bidder, og skyl dem grundigt i 2 hold koldt vand.

3. Blancher grønkålen i rigeligt letsaltet vand i 1 minut. Køl af i koldt vand, og knug det fri for vand

4. Kog perlespelt med lidt salt i 12-15 minutter – dræn vandet fra, og lad dem køle let af i sigten

5. Kom kål og korn i en skål – vend sammen med både af pære, de hakkede ristede mandler, dukkah, god olivenolie og halvdelen af pecorinoen, der er revet – smag til med citronsaft og skal (kun det gule), salt, peber samt lidt sukker.

6. Soigner fisken, og del den i portionsstykker.

7. Krydr fisken med salt og peber på kødsiden, ikke på skindet.

8. Steg fisken på skindsiden i 2-3 min. i lidt neutral olie på en meget varm pande.

9. Skru ned for blusset efter et par minutter, og lad fisken stege videre (stadig på skindsiden), til kødet netop begynder at få en mælkehvid farve.

10. Tilsæt et par generøse klumper smør til panden, og lad smørret bruse op. Steg videre i 1-2 min. Vend fisken, krydr med salt og peber på skindet, tæl til 10, og så er fisken klar til servering.

Anretning: Som vist på billedet – riv det sidste pecorino over retten.

dukkah
Sådan laver du din egen dukkah:

Brug alle - eller de ingredienser du har!

  • 150 g hasselnødder (pillede med skind)
  • 75 g solsikkekerner
  • 3 tsk fennikelfrø
  • 2 spsk spidskommen
  • 2 spsk tørrede grønne peberkorn (eller hvide, som et alternativ)
  • 5 spsk korianderfrø
  • 3 spsk sesamfrø
  • 1 tsk nigella frø
  • 1 tsk havsalt
  • 2 tsk paprika

Kom en solid jernpande på komfuret og varm den godt op. Kom fennikelfrø på og rist dem i ca. 30 sekunder. Tilsæt spidskommen og rist i yderligere 30 sekunder eller indtil de begynder at poppe. Tilsæt nu peberkorn, spidskommen og korianderfrø på panden og rist videre indtil også de begynder at poppe. Pas hele tiden på det ikke brænde men kun bruner. Kom det hele i en skål eller morter. Reducer varmen til lav og kom nu sesamfrø, nigella frø og solsikkekerner på panden og rist videre mens du svinger panden eller rører deri - fortsæt indtil sesam og solsikkekernerne er gyldne. Rist hasselnødderne i ovnen ved 150 grader i 12 minutter og gnid derefter hasselnødder mellem håndfladerne for at få den brune hinde af, som kasserers. Kom nu alt i en morter og knus det hele til et mellemfint granulat. Voila - så er der dukkah, som er en fantastisk Egyptisk krydderblanding, der kan peppe enhver jævnt kedelig ret op til nye højder.

Bonusinfo

Kend din fisk: Kuller

GASTRONOMISK

Kullerens kød er hvidt, magert og oftest mere fast end torskens. Den spisemæssige højsæson er størst i efterårsmånederne. Herhjemme har den særligt været saltet og tørret som klipfisk, og nogle steder desuden røget. Man vil i de fleste retter kunne erstatte kuller med torsk, lange, kulmule eller lyssej, og den kan som torsk tilberedes på mange måder - pocheret, dampet, bagt og stegt i smør.

Kulleren er meget populær i Storbritannien, hvor den både spises koldrøget som Finnan haddie og varmrøget som Arbroath smokie. Kuller er desuden en af de foretrukne fisk til fish & chips.

SUNDHED

Kulleren er en mager fisk med kun ca. 1g fedt/100 g. Proteinindholdet er ca. 19g/100 g. Den er særligt rig på selen, der styrker vores immunforsvar og hos mænd sætter sædproduktionen op.

Læs mere om kuller her > KEND DIN FISK

Bonusinfo

Dukkah krydderiblanding indeholder: 20% HASSELNØDDER, 20% SESAMFRØ, 10% KORIANDERFRØ, 10% SPIDSKOMMEN, 10% SORT PEBER, 10% CAYENNE, 10%KANEL, 10%SALT 

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?