Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Hvis ærterne ikke er tøet op, så sæt dem til optøning i en sigte, til de skal blandes med creme frisk.
Forvarm ovnen ved 200 grader varmluft. Dæk en bradepande med bagepapir.
Skær kartoflerne i mundrette stykker, spred dem ud på bagepladen, vend dem i 1/2 spsk. olie pr. person, og krydr dem med salt. Bag kartoflerne i ca. 20 min., indtil de har fået en gylden farve og er bløde ind til midten. Rør evt. lidt i kartoflerne undervejs for en jævn stegning.
Flæk spidskålen i 1/8 og overfør til et ildfast fad.
Vend kålene i 1/2 spsk. olie pr. person og krydr godt med salt og peber.
Bag kålene i ca. 15 min., indtil de er blevet møre.
Toppes med citronsaft lige før servering.
Hak myntebladene groft og overfør til en skål sammen med creme frisken og ærterne.
Rør det godt rundt og smag til med salt og peber.
Varm en pande op ved høj varme og skær fisken i portionsstørrelser.
Når panden er godt gennemvarm, tilsættes 1/2 spsk. olie pr. person. Læg fiskens skindside på panden og lad det stege i ca. 3 min. ved middelhøj varme.
Vend fisken om på den modsatte side og steg videre i ca. 30 sek. Vil du have fisken helt gennemstegt, så lad den stege 3 min. på begge sider.
Tag fisken af panden, krydr godt med salt og servér straks.
Servér fisken med kartoflerne, spidskålen og mynteærterne.
Kundekommentarer ()