0

Skindstegt kulmule med safranblomkål

DDV og Skagenfood
Opskriften er udviklet af:
Fiskepakker
Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Safranblomkål:

1 dl bouillon (1 dl vand + 1 tsk pulver)

¼ tsk safrantråde

ca. 25 g hakket løg

200 g blomkål i bitte små buketter

salt og peber

Blomkål: Kom varm bouillon på safranen og lad den trække i 5 minutter. Kom lidt af bouillonen i en gryde sammen med hakket løg og sauter, til løget er blødt. Tilsæt blomkålsbuketterne og resten af safranbouillonen. Kog ved kraftig varme i et par minutter, til væden er kogt lidt ind og blomkålen er flot orange og mør med lidt bid i. Smag til med salt og peber.

Fisk: Varm en pande op med fedtstoffet og steg fisken på skindsiden, til den er næsten gennemstegt. Vend den og steg den herefter ganske kort. Server den stegte fisk med safranblomkålen.

Server flere grønsager til, fx kogte, grønne bønner.

Tips: Der kan tilsættes DDV yoghurt til safranblomkålen til sidst, hvis der ønskes en cremet sauce.

Bonusinfo

Kend din fisk: Kulmule

GASTRONOMISK

Kulmulens kød er hvidt og meget saftigt og er, sammenlignet med torskens kød, nemmere at holde saftigt ved tilberedning. Det ferske kød kan virke meget løst, men det samler sig ved tilberedning.

Kulmulen er især en delikatesse i Sydeuropa, men er også de senere år blevet mere værdsat i Danmark. Det er dog fortsat Sydeuropa, der aftager hovedparten af de kulmuler, der landes i Danmark. I Sydeuropa har man desuden tradition for også at spise kulmulens rogn.

Som andre torskefisk kan kulmulen tilberedes på flere forskellige måder. Den er særligt saftig og smagfuld som stegt, grillet eller bagt.

SUNDHED

Kulmulen er en meget mager fisk med kun 0,4 g fedt/100g. Den har et proteinindhold på ca. 16,5g/100g. Til gengæld er den særligt rig på selen, kalium og kalcium.

Læs mere om kulmule her > KEND DIN FISK

Bonusinfo

Klaret smør: Klar smørret ved at varme det langsomt op, uden at det koger i en lille kasserolle. Når det er smeltet, trækkes det til side og får lov at stå lunt 5-10 minutter så valle og urenheder kan bundfælde sig. Hæld nu den klarede smør (der ligger i toppen) over i en ny skål og kasser vallen (det hvide bundfald).

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?