0

Skindstegt kulmule med safranblomkål

DDV og Skagenfood
Opskriften er udviklet af:
Fiskepakker
Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:
Allergener:
Kulmule, Mælk

Fremgangsmåde

Safranblomkål:

1 dl bouillon (1 dl vand + 1 tsk pulver)

¼ tsk safrantråde

ca. 25 g hakket løg

200 g blomkål i bitte små buketter

salt og peber

Blomkål: Kom varm bouillon på safranen og lad den trække i 5 minutter. Kom lidt af bouillonen i en gryde sammen med hakket løg og sauter, til løget er blødt. Tilsæt blomkålsbuketterne og resten af safranbouillonen. Kog ved kraftig varme i et par minutter, til væden er kogt lidt ind og blomkålen er flot orange og mør med lidt bid i. Smag til med salt og peber.

Fisk: Varm en pande op med fedtstoffet og steg fisken på skindsiden, til den er næsten gennemstegt. Vend den og steg den herefter ganske kort. Server den stegte fisk med safranblomkålen.

Server flere grønsager til, fx kogte, grønne bønner.

Tips: Der kan tilsættes DDV yoghurt til safranblomkålen til sidst, hvis der ønskes en cremet sauce.

Bonusinfo

Klaret smør: Klar smørret ved at varme det langsomt op, uden at det koger i en lille kasserolle. Når det er smeltet, trækkes det til side og får lov at stå lunt 5-10 minutter så valle og urenheder kan bundfælde sig. Hæld nu den klarede smør (der ligger i toppen) over i en ny skål og kasser vallen (det hvide bundfald).

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?