0
Skindstegt kulmule/hvilling med tomatrisotto, salvie-stegte skorzonerrødder, Hærvejsost & hasselnødder

Skindstegt kulmule/hvilling med tomatrisotto, salvie-stegte skorzonerrødder, Hærvejsost & hasselnødder

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Efterår, Vinter
Tilberedningstid:
35 minutter
Opskriftstype:
Fiskeretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter, salater og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

OBS: Læs opskriften grundigt igennem inden du går i gang & find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

hasselnødder
1 min.
Hasselnødder:

Rist nødder på en tør pande til de er gyldne, hak dem groft, og drys med lidt fint salt.

risottorisSkagenfood tomatsugoskalotteløghærvejsostsmør
5 min.
Risotto:

Hak skalotteløg fint.

Sauter skalotteløg i en passende gryde lidt olie i et par minutter, til de er klare, uden at have taget farve.

Tilsæt skyllede risottoris, og lad dem sautere med i 1 minut. Tilsæt evt. lidt tør hvidvin (1-2 dl), og lad vinen koge næsten væk.

Reducér varmen, så risene netop simrer. Hæld tomatsugo på (gem 1/3). Lad risene simre under jævnlig og forsigtig omrøring, til de absorberer næsten al væden. 

Der tilsættes mere tomatsugo, efterhånden som risene absorberer væden. Fortsæt med at spæde til med væde, indtil risene er møre, men stadig har lidt bid. Det tager 15-18 min. (Brug evt. også lidt vand eller hønsebouillon).

Rør creme fraiche i risottoen, og bring den tilbage til kogepunktet under konstant omrøring. Tag risottoen af varmen, og rør et par klumper koldt smør og revet ost i. (Gem stadig lidt ost til anretning). Sluk for blusset. Smag til med salt og peber.

Risottoen skal være cremet og våd i konsistensen. Tilsæt eventuelt lidt mere væde for at justere konsistensen.

Læg låg på gryden, og lad risene trække i 3-4 min., mens du steger fisken.

skorzonerrødderhasselnøddersalvie
25 min.
Skorzonerrødder:

Skræl rødderne grundigt, og skyl dem i 2 hold koldt vand. Skær dem på skrå i 2-3 cm lange stykker. Rist rødderne på en pande i en klat smør og olivenolie, til de bliver gyldne og næsten møre. Steg de sidste 2 minutter hele salvieblade (gem stilkene til fisken) og grofthakkede hasselnødder med til de blir gyldne. Krydr med salt og peber.

kulmulefilet med skindsalvie
30 min.
Fisk:

Soigner fisken, og del den i portionsstykker. Krydr fisken på kødsiden med salt og peber, og steg den i 2-3 min. på skindsiden i lidt neu (se video ovenover)tral olie på en varm pande. Skru ned for blusset, og lad fisken stege videre (stadig på skindsiden), til kødet netop begynder at få en mælkehvid farve. Tilsæt salvie stilkene og et par generøse klumper smør til panden, og lad smørret bruse op. Steg videre i 1-2 min. Vend fisken, krydr med salt og peber, og drypsteg i 1 minut, så er fisken klar til servering.

35 min.
Anretning

Som vist på billedet. Riv det sidste ost over ved bordet.

Bonusinfo

Kend din fisk: Kulmule

GASTRONOMISK

Kulmulens kød er hvidt og meget saftigt og er, sammenlignet med torskens kød, nemmere at holde saftigt ved tilberedning. Det ferske kød kan virke meget løst, men det samler sig ved tilberedning.

Kulmulen er især en delikatesse i Sydeuropa, men er også de senere år blevet mere værdsat i Danmark. Det er dog fortsat Sydeuropa, der aftager hovedparten af de kulmuler, der landes i Danmark. I Sydeuropa har man desuden tradition for også at spise kulmulens rogn.

Som andre torskefisk kan kulmulen tilberedes på flere forskellige måder. Den er særligt saftig og smagfuld som stegt, grillet eller bagt.

SUNDHED

Kulmulen er en meget mager fisk med kun 0,4 g fedt/100g. Den har et proteinindhold på ca. 16,5g/100g. Til gengæld er den særligt rig på selen, kalium og kalcium.

Læs mere om kulmule her > KEND DIN FISK

Bonusinfo

Bavnhøj osten er fremstillet af komælk. De økologiske landmænd som har køerne græssende i det Midtjyske er meget påpasselige med deres køer. De skal ud i naturen og spise frisk græs for at mælken kan blive så rig på smag som mulig i denne faste ost. Det økologiske mejeri har ostemesteren Bjarne som sikrer at fremstillingen foretages efter de bedste håndværks principper. Når osten er saltet og formodnet på mejeriet færdigmodnes den på GRAND fromages affinageri. Osten har en fin rund smag, med noter fra lagringen.

Velegnet som smagsforstærker og gratinering af fisk, grøntsager og kartofler, samt i salater.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?