0

Skindstegt kulmule på puréret blomkål med bacon, tomat og persille

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Blomkålspuré: Del blomkålen (stok og det hele) i mindre stykker og kog dem netop møre i letsaltet vand 7-8 min. Hæld blomkålen i en sigte. Kog fløden op og kom det godt afdryppede blomkål i. Krydr med salt og hvid peber og lad det simre et par minutter. Purér blomkål og fløde med en stavblender, smag til og hold den varm.

Fisk: Rist baconen sprød og læg den på fedtsugende papir - gem 3 spsk. fedt i panden. Skær tomaterne i små tern og hak persillen fint. Krydr fileterne godt med salt og peber og skær dem i pæne, store portionsstykker. Kom lidt smør ned til baconfedtet og lad det bruse af. Læg fileterne på med skindsiden nedad og juster til middel varme. Rist fileterne møre og sprøde til kødet er helt hvidt - de skal helst ikke vendes undervejs, men panden kan dækkes med stanniol for at fordele varmen. Tag fileterne af og hold dem varme. Kom 1 spsk. smør, tomater, bacon og persille på panden, varm det hurtigt igennem og smag til med salt og peber.

Server blomkålspuréen i dybe tallerkner med sprødstegt kulmule på toppen og tomat/bacon/persilleblandingen henover.

Server sammen med små ovnbagte kartofler, en sprød grøn salat og godt groft brød.

Bonusinfo

Kend din fisk: Kulmule

GASTRONOMISK

Kulmulens kød er hvidt og meget saftigt og er, sammenlignet med torskens kød, nemmere at holde saftigt ved tilberedning. Det ferske kød kan virke meget løst, men det samler sig ved tilberedning.

Kulmulen er især en delikatesse i Sydeuropa, men er også de senere år blevet mere værdsat i Danmark. Det er dog fortsat Sydeuropa, der aftager hovedparten af de kulmuler, der landes i Danmark. I Sydeuropa har man desuden tradition for også at spise kulmulens rogn.

Som andre torskefisk kan kulmulen tilberedes på flere forskellige måder. Den er særligt saftig og smagfuld som stegt, grillet eller bagt.

SUNDHED

Kulmulen er en meget mager fisk med kun 0,4 g fedt/100g. Den har et proteinindhold på ca. 16,5g/100g. Til gengæld er den særligt rig på selen, kalium og kalcium.

Læs mere om kulmule her > KEND DIN FISK

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?