Der er mange variationer af denne salat fra Karnataka, men min favorit er en simpel version lavet med sprøde rå gulerødder, kokos, citrus og hakket mynte eller koriander. YOM!
Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter, salater og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
OBS: Læs opskriften grundigt igennem inden du går i gang & find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Kog linserne i rigeligt letsaltet vand i 6-8 min., til de netop er møre. Lad linserne dryppe af i en sigte til senere.
Kasser kernerne fra chilifrugten, og skær resten i små stykker. Pluk og hak mynte. Skræl og riv gulerødderne, eller skær dem i julienne på et mandolinjern. Rist krydderierne af på en pande i lidt neutral olie. Kom boghvede kerne ved og rist med i 2 minutter. Kom de kogte drænede linser ved, og rist igennem i 4-5 min. Krydr med salt. Vend de ristede linser sammen med gulerødder, chili, kokos, mynte og citronsaft (gem 1/3), og smag til med salt og sukker. Vend til sidst med de ristede løg og lad salaten trække til senere.
Som vist på billedet.
Velbekomme!
Gajjara Kosambari krydderi indeholder: spidskommen, sorte sennepsfrø, sesamfrø, nigellafrø
Mung Daal også kaldt gule linser, er halve afskallede mungbønner. Smagen er let sødlig.
Linserne er velegnede som tilbehør, postejer, frikadeller og gryderetter og ikke mindst til Indisk Daal da de nemt koger ud.
Kundekommentarer ()