0

Skindstegt kulmulefilet med blomkål, peberpuré og pasta

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:
Allergener:
Hvedemel, Æg

Fremgangsmåde

Blomkål: Blomkålen rengøres, skylles og plukkes i små buketter ned i en skål eller et serveringsfad.

Fisk: Rids skindsiden med en skarp kniv (dermed undgås at fileten buer på midten under stegningen, og skindsiden bliver mere sprød). Krydr den anden side med salt og peber og steg fileterne (kun på skindsiden) i olie på en varm pande i ca. 2 min (afhængig af tykkelse). Tag fileterne af blusset og lad dem hvile (tildækket) i 2 min. inden servering.

Puré: Rens peberfrugterne og del dem i halve. Læg dem på en bageplade på bagepapir med skindsiden opad. Bag dem i en 200 grader varm ovn til skindet bliver mørkt/sort, så er skindet nemt at fjerne, når de er kølet lidt af. Pas på - de er meget varme, når de kommer ud af ovnen. Herefter blendes kødet fra peberfrugterne til en puré, som smages til med salt og peber og evt. en lille smule hønsefond.

Pasta: Kog pastaen som anvist på emballagen.

Fisken serveres sammen med blomkålen, puréen og den kogte pasta.

Bonusinfo

Kend din fisk: Kulmule

GASTRONOMISK

Kulmulens kød er hvidt og meget saftigt og er, sammenlignet med torskens kød, nemmere at holde saftigt ved tilberedning. Det ferske kød kan virke meget løst, men det samler sig ved tilberedning.

Kulmulen er især en delikatesse i Sydeuropa, men er også de senere år blevet mere værdsat i Danmark. Det er dog fortsat Sydeuropa, der aftager hovedparten af de kulmuler, der landes i Danmark. I Sydeuropa har man desuden tradition for også at spise kulmulens rogn.

Som andre torskefisk kan kulmulen tilberedes på flere forskellige måder. Den er særligt saftig og smagfuld som stegt, grillet eller bagt.

SUNDHED

Kulmulen er en meget mager fisk med kun 0,4 g fedt/100g. Den har et proteinindhold på ca. 16,5g/100g. Til gengæld er den særligt rig på selen, kalium og kalcium.

Læs mere om kulmule her > KEND DIN FISK

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?