Piement: Start her: Halvér peberfrugterne og fjern kernerne. Bag dem i en 225 grader varm ovn med skindsiden opad til skindet bliver mørkt/sort. Tag dem ud, læg dem i en plastpose og lad dem køle af. Skindet kan herefter nemt fjernes og peberfrugterne skæres i mindre stykker. Skær et lille løg i tern og svits det i en gryde i lidt olie. Tilsæt peberfrugterne og kort herefter hvidvin og hønsefond. Lad det småkoge til halvdelen af væden er væk. Smag til med salt og peber.
Sauté: Skær rødløgene i både (lad lidt af roden blive siddende - så undgår du, at bådene falder fra hinanden). Skær majskernerne fra kolberne. Damp rødløgene i en lille smule vand tilsat lidt salt i en gryde i ca. 5 min. Når vandet er næsten dampet væk tilsættes majsen og 1 spsk. friskhakket persille. Til sidst tilsættes en lille smule koldpresset rapsolie (eller smør). Smag til med salt og peber.
Fisk: Steg fisken på skindsiden til den er gylden, vend den og steg den i kort tid på den anden side.
Server retten sammen med små kartofler.
Kend din fisk: Kulmule
GASTRONOMISK
Kulmulens kød er hvidt og meget saftigt og er, sammenlignet med torskens kød, nemmere at holde saftigt ved tilberedning. Det ferske kød kan virke meget løst, men det samler sig ved tilberedning.
Kulmulen er især en delikatesse i Sydeuropa, men er også de senere år blevet mere værdsat i Danmark. Det er dog fortsat Sydeuropa, der aftager hovedparten af de kulmuler, der landes i Danmark. I Sydeuropa har man desuden tradition for også at spise kulmulens rogn.
Som andre torskefisk kan kulmulen tilberedes på flere forskellige måder. Den er særligt saftig og smagfuld som stegt, grillet eller bagt.
SUNDHED
Kulmulen er en meget mager fisk med kun 0,4 g fedt/100g. Den har et proteinindhold på ca. 16,5g/100g. Til gengæld er den særligt rig på selen, kalium og kalcium.
Læs mere om kulmule her > KEND DIN FISK
Kommentarer og forslag til opskriften