Forvarm ovnen til 250 grader. Skyl auberginen, og prik den i skindet med en gaffel 10-15 gange.
Halver auberginen, og læg den i et ovnfast fad, dækket med bagepapir med skærefladen opad. Hæld en spsk. olivenolie pr. person ved, og krydr med salt og peber.
Bag auberginen i ca. 20 min., til den er mør og gylden.
Skrab det inderste frugtkød forsigtigt ud med en ske, og kasser skrællen.
Blend frugtkødet med en stavblender eller foodprocessor sammen med rå hvidløg, citronsaft og en spsk. olivenolie. Smag blandingen til med salt og peber, og smag til med evt. mere citron.
Krydr kødet på begge sider, og læg det til side.
Varm nu lidt olivenolie op i panden, kom krydderiblandingen (gem en smule til senere) på panden sammen med linserne, og rør rundt.
Kom vand på, så det netop dækker, og lad det simre ved svag varme i ca. 20 min.
Skræl zittauerløgene, halver dem, og skær dem i så tynde skiver som muligt.
Varm 1 spsk. olie pr. person op i en pande, og kom løgene heri. Steg dem sprøde og mørkt gyldne, mens du vender ofte. Lad dem dryppe af på fedtsugende papir.
Sluk for varmen, og vend rosiner i.
Lad det hele trække under låg i 5 minutter.
Ved servering vendes de ristede løg i retten, og der smages til med salt.
Varm en pande op ved middelhøj varme. Læg kyllingebrystet på panden, steg i ca. 3 min. på hver side, og lad det hvile indtil servering, hvor det skæres i 1 cm tykke skiver.
Servér auberginemosen med mujjadaraen og den stegte kylling henover, og top med det sidste af krydderiblandingen.
- er en klassisk ”fattigmandsret” fra Mellemøsten, hvor den laves i flere udgaver, men altid består af ris, linser og som prikken over i'et de sprødstegte løg på toppen
Skagenfoods mujaddarablanding består af:
30% Spidskommenfrø, 25% Korianderfrø, 10% Allehånde, 10% Kanel, 10% Kommen, 10% Cayennepeber og 4% Laurbærblade, 1% Safran
Kommentarer og forslag til opskriften