0
Stegt kylling med mujjadara og ovnbagt aubergine

Stegt kylling med mujjadara og ovnbagt aubergine

Hovedingrediens:
Fjerkræ
Sæson:
Efterår
Tilberedningstid:
40 minutter
Opskriftstype:
Slankemad

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
aubergineolivenolie, ekstra jomfrusaltsort peberhvidløgcitron
1 min.
Auberginen

Forvarm ovnen til 250 grader. Skyl auberginen, og prik den i skindet med en gaffel 10-15 gange.

Halver auberginen, og læg den i et ovnfast fad, dækket med bagepapir med skærefladen opad. Hæld en spsk. olivenolie pr. person ved, og krydr med salt og peber.

Bag auberginen i ca. 20 min., til den er mør og gylden.

Skrab det inderste frugtkød forsigtigt ud med en ske, og kasser skrællen.

Blend frugtkødet med en stavblender eller foodprocessor sammen med rå hvidløg, citronsaft og en spsk. olivenolie. Smag blandingen til med salt og peber, og smag til med evt. mere citron.

kyllingebryst uden skind
5 min.
Kyllingen

Krydr kødet på begge sider, og læg det til side.

mujaddara krydderigrønne linser
10 min.
Mujjadara

Varm nu lidt olivenolie op i panden, kom krydderiblandingen (gem en smule til senere) på panden sammen med linserne, og rør rundt.

Kom vand på, så det netop dækker, og lad det simre ved svag varme i ca. 20 min.

løg
20 min.
Løgene

Skræl zittauerløgene, halver dem, og skær dem i så tynde skiver som muligt.

Varm 1 spsk. olie pr. person op i en pande, og kom løgene heri. Steg dem sprøde og mørkt gyldne, mens du vender ofte. Lad dem dryppe af på fedtsugende papir.

rosiner
30 min.
Mujjadara

Sluk for varmen, og vend rosiner i.

Lad det hele trække under låg i 5 minutter.

Ved servering vendes de ristede løg i retten, og der smages til med salt.

kyllingebryst uden skind
35 min.
Kyllingen

Varm en pande op ved middelhøj varme. Læg kyllingebrystet på panden, steg i ca. 3 min. på hver side, og lad det hvile indtil servering, hvor det skæres i 1 cm tykke skiver.

45 min.
Anretning

Servér auberginemosen med mujjadaraen og den stegte kylling henover, og top med det sidste af krydderiblandingen.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

Mujaddara

- er en klassisk ”fattigmandsret” fra Mellemøsten, hvor den laves i flere udgaver, men altid består af ris, linser og som prikken over i'et de sprødstegte løg på toppen

Skagenfoods mujaddarablanding består af:

30% Spidskommenfrø, 25% Korianderfrø, 10% Allehånde, 10% Kanel, 10% Kommen, 10% Cayennepeber og 4% Laurbærblade, 1% Safran

Bonusinfo

EVOO står for Extra Virgin Olive Oil og er den højeste kvalitet inden for olivenolie. Den fremstilles udelukkende ved mekanisk, kold presning uden brug af varme eller kemikalier og har en meget lav syregrad. Det giver en ren, frugtig smag med noter af græs, artiskok, mandel eller peber – afhængigt af olivensort og høsttidspunkt. EVOO bruges traditionelt i Middelhavskøkkenet både rå og til madlavning og bidrager med sunde fedtsyrer og naturlige antioxidanter.

3 fun facts om EVOO

  1. Den let bitre og pebrede fornemmelse i halsen er et kvalitetstegn og skyldes polyfenoler – de samme antioxidanter, der gør olien sund.

  2. Tidligt høstede, grønne oliven giver mindre olie, men markant mere smag og flere antioxidanter end sent høstede, modne oliven.

  3. En god EVOO er mere varmestabil, end mange tror, fordi dens antioxidanter beskytter fedtet – den kan derfor godt bruges til moderat stegning uden problemer.

Næringsindhold pr. person:

Energi:
595 kcal
Fedt:
13,8 g
heraf mættede fedtsyrer:
2 g
Kulhydrat:
58,7 g
heraf sukkerarter:
26 g
Kostfibre:
18,1 g
Protein:
47,7 g