0

Skindstegt kylling med snaskede ris og mexi-style elotes

Sæson:
Efterår, Sommer
Tilberedningstid:
25 minutter
Opskriftstype:
Tex-mex

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
0 min.
Lad os starte med

Skyl grønt, frugt og krydderurter. Vask hænder og redskaber efter håndtering af fisk, kød og grøntsager. Find alle ingredienser og redskaber frem.

løghvidløgsquashtomater
1 min.
Ris

Skyl risen grundigt. Hak løg og hvidløg fint. Skær squashen i små tern eller riv den fint. Sautér løg, hvidløg og squash i olivenolie i en stor, dyb pande. Ca. 3-4 min. Uden at det tager farve.

Skær tomaterne i tern. Kom dem med i panden sammen med ris. Sautér i yderlieger et par minutter og tilsæt så ca. 1 dl vand pr. 100 g ris. Sæt låg på og damp risen under låg i ca. 10 minutter. Rør gerne undervejs. Tilsæt mere vand hvis behov. Smag til med salt. 

 

 

Hopballe Mølle kylling, bryst med skindmajskolbercreme fraiche 18%Mexi-kiddo krydderiblandingparmigiano reggiano (Parmesan)
5 min.
kylling og majs

Steg imens kyllingen i olivenolie på en varm pande. Den skal stege i 8-9 min. på hver side, eller til den er gennemstegt. Krydr med salt. 

Riv parmesan.

Pil majsen, del den i to og damp den i kogende, saltet vand i 2-3 min. Afdryp den og smør den med creme fraiche, drys den med mexi krydderi og parmesan. 

23 min.
Anretning

Servér ris med stegt kyllingebryst og elotes. 

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

Kyllinger fra Hopballe Mølle

- Hopballe kyllinger er af en helt speciel race, Hubbard 787 hedder de så mundret. Disse kyllinger vokser langsommere end den race, der benyttes i den konventionelle kyllingeproduktion. Racen og den ekstra voksetid gør, at kyllingerne er mere aktive og robuste og det betyder også, at ben og knogler kan udvikle sig i takt med, at kyllingerne tager på i vægt.

Hopballe lægger stor vægt på dyrevelfærd, og det er tydeligt, at både racen og den ekstra tid gør disse kyllinger meget mere aktive og robuste. En Hopballekylling har 4–5 gange så meget plads som en konventionel kylling. Pladsen gør, at kyllingerne rører sig meget mere, det giver muskler og kødet får dermed meget mere struktur. Hver aften slukkes lyset og kyllingerne får 8 timers ubrudt søvn som giver ro i flokken og forbedrer trivslen.

Disse kyllinger kræver generelt også lidt længere tilberedningstid end du måske er vandt til og når man skal tranchere brystkødet er det vigtigt, at det skæres på tværs af fibrene, da strukturen i kødet ellers kan få det til at føles sejt! Til gengæld får man altså en oplevelse på smag og ikke mindst struktur, som ellers er gået helt bort når man spiser industrikyllinger. 

Du kan også se forskel på kødets farve. I gamle dage talte man om det mørke kød og det lyse kød på en kylling - men i dag er det hele jo kridhvidt på de fleste (industri) kyllinger. Men her er lårkødet altså mørkere og mere kraftigt smagende, mens brystkødet har en meget mere fin og delikat smag.

Bonusinfo

Mexi-kiddo krydderiblanding er en mild og børnevenlig krydderiblanding der indeholder:
  • 30% Spidskommen
  • 15% korianderfrø
  • 15% Oregano 
  • 15% Sød paprika 
  • 10% hvidløgspulver
  • 5% løgpulver
  • 5% ancho mulato chili
  • 5% pasilla chili