0
Skindstegt laks med bulgursalat med dild, agurk, tomater og ristede mandler

Skindstegt laks med bulgursalat med dild, agurk, tomater og ristede mandler

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Fiskeretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
små tomater på stilk, f.eks cherry, blomme eller cocktailsaltsort pebersukkerolivenolie, ekstra jomfruhvidløg
1 min.
Tomat:

Start med at tænde ovnen på 175 grader. 

Skyl tomaterne, del dem i mindre stykker, og kom dem i en skål. Krydr tomaterne med lidt salt, sukker og lidt finthakket hvidløg, og lad dem trække i 10 minutter. Hæld derefter god olivenolie over, og kværn masser af sort peber på.

mandlersalt
5 min.
Ristede mandler:

Kom mandlerne i et ildfast fad. Drys med lidt fint salt, og dryp med god olivenolie. Bag mandlerne i en forvarmet ovn ved 175 grader i 10-12 minutter, til de er gyldne. Lad dem køle lidt af, og hak dem groft.

Skagenfood Secret-krydderibulguragurkhvidløgcitronsmå tomater på stilk, f.eks cherry, blomme eller cocktaildild
10 min.
Bulgursalat:

Hæld bulguren i en skål. Kog 1 liter vand op med lidt salt, hæld vandet over bulguren, og lad den trække i 10-12 min. Pluk, skyl og hak dilden (gem nogle kviste til pynt). Hæld bulguren i en sigte, og lad den dryppe af i 5-10 min. Vend med tern af agurk, hakket dild, de marinerede tomater (+ saften derfra), Skagenfood secret-krydderi, citronsaft og lidt af den gule skal, samt generøse mængder af din bedste olivenolie. Smag bulgursalaten til med salt og peber.

ASC laks med skindhvidløgsmørsaltsort peber
25 min.
Fisk:

Krydr laksen med salt på begge sider. Steg den på skindsiden i olie/smør på en pande. Steg fisken ved moderat til høj varme i ca. 3-4 min. (afhængig af tykkelse). Har du et par hvidløgsfed i overskud, kan du med fordel komme dem på panden sammen med fisken. Vend fisken, når skindet er sprødt og gyldent, og kødet er blevet mat i farven. Steg den derefter i meget kort tid (ca. 1 minut) på den anden side. Krydr med friskkværnet sort peber, og server straks.

Fif: Pas nu på ikke at give laksen for meget. Den skal kun akkurat lige være gennemstegt.

dild
30 min.
Anretning:

Som vist på billedet, drysset med de hakkede, ristede mandler.

 

Bonusinfo

ASC er en globalt anerkendt mærkningsordning, som sikrer, at fiskeopdræt foregår på en sund og ansvarlig måde. ASC-mærkede fisk har gennemgået en streng kontrol af hele forsyningskæden og af arbejdsforholdene ved den enkelte aquakultur. ASC ønsker at sikre forbrugerne et miljøvenligt og socialt ansvarligt valg af opdrættede fiskeprodukter.

 

Bonusinfo

Skagenfood Secret krydderi er Skagenfoods egen særlige krydderiblanding, der er til perfekt til skaldyr, grillet hvid fisk og ikke mindst laks. 

Ingredienser: Løgpulver, dildspidser, fennikel, korianderfrø, citronskal, timian, hvidløgspulver, urteboullion, sort og rosa peber. Alle ingredienser er økologiske.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?