0
Skindstegt laks med dildolie, blomkålspuré og grønne asparges

Skindstegt laks med dildolie, blomkålspuré og grønne asparges

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Cruditter: Skær 4 asparges og 2 buketter blomkål i tynde skiver og læg dem i isvand (derved bliver de ekstra sprøde). Man kan også undlade turen i isvand og blot bruge de fintsnittede grøntsager som pynt på retten.

Blomkålspuré: Del blomkålen i buketter. Kom blomkålsbuketter og fløde (ønskes en mindre fed ret anvendes sødmælk) i en gryde og lad det småkoge til buketterne er møre. Herefter blendes det hele og puréen smages til med Læsøsalt.

Dildolie: Blend dild (gem lidt til pynt) og rapsolie til en grøn olie.

Asparges: Fjern de nederste 5 cm af aspargeserne ved at brække dem af. Sauter resten - hele eller skåret i mindre stykker - i lidt smør i ca. 3 min. (afhængig af tykkelse) og krydr med lidt Læsøsalt.

Laks: Laksen steges på skindsiden i lidt smør og rapsolie ved middel varme til skindet er gyldent og sprødt – beregn ca. 10–12 min. Steg kun på den anden side i ca. 1 min.

Anretning: Laksen placeres på midten af tallerknen hvorefter dildolie og puré fordeles omkring laksen. Til sidst anrettes asparges og cruditter tilfældigt rundt på tallerknen. Afslut evt. med lidt lakserogn og dild (som på billedet).

Server sammen med små nye kartofler.

Bonusinfo

ASC er en globalt anerkendt mærkningsordning, som sikrer, at fiskeopdræt foregår på en sund og ansvarlig måde. ASC-mærkede fisk har gennemgået en streng kontrol af hele forsyningskæden og af arbejdsforholdene ved den enkelte aquakultur. ASC ønsker at sikre forbrugerne et miljøvenligt og socialt ansvarligt valg af opdrættede fiskeprodukter.

 

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?