0

Skindstegt laks med pocherede æg, ærter og bacon samt hj.lavet hollandaise sauce

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter

Fremgangsmåde

Pocherede æg: Hæld vandet i en høj, smal kasserolle og tilsæt 1 tsk eddike. Bring vandet i kog og sluk for varmen Hvert æg slås ud i en kop. Med et piskeris piskes en strømmelvind i vandet og ægget hældes herned. Hold sammen på ægget med et par skeer. Lad det koge i tre minutter. Køl i koldt vand. Man kan også bruge 4 blødkogte æg.

Laks: Laksen steges på skindsiden i lidt smør og rapsolie til skindet er gyldent og sprødt - beregn ca. 10-12 min. Steg kun på den anden side i ca. 1 min.

Hollandaise: Kom æggeblommen i en lille skål og lad den stuetemperere inden den røres med eddike samt lidt salt og peber. Smelt smørret i en gryde og pisk det i æggemassen lidt ad gangen - brug gerne en stavblender eller lav det i foodprocessoren. Vend de finthakkede krydderurter i og smag til med eddike, salt og peber.

Ærter/bacon: Skær bacon i tern og svits det i en gryde. Tilsæt et finthakket løg og lad det svitse med i et par minutter, hvorefter ærterne tilsættes (frosne ærter kan også bruges)

Server retten med små kartofler med skræl.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

ASC er en globalt anerkendt mærkningsordning, som sikrer, at fiskeopdræt foregår på en sund og ansvarlig måde. ASC-mærkede fisk har gennemgået en streng kontrol af hele forsyningskæden og af arbejdsforholdene ved den enkelte aquakultur. ASC ønsker at sikre forbrugerne et miljøvenligt og socialt ansvarligt valg af opdrættede fiskeprodukter.