Fisk: Skær laksefileten i portionsstykker (hvis det ikke allerede er gjort). Krydr fisken med salt og peber og steg stykkerne i halvt olie og halvt smør på skindsiden i ca. 5-7 min. Overdæk evt. panden for at få dem gennemstegt eller steg portionsstykkerne i kort tid på den anden side til sidst.
Flødekogte porrer med æble/peberrodssauce: Skær porrerne i 6-8 cm lange stave og blancher dem i ca. 1 min. i letsaltet vand. Skræl rødløg og æbler og skær dem i tern. Svits dem i lidt olie i en gryde i 2 min. Hæld fløde og hønsefond i gryden og lad det lige koge op. Skru ned og læg porrerne ned i saucen, som får lov til at simre lidt. Smag til med friskrevet peberrod, citronsaft samt salt og peber.
Drys lidt friskhakket persille over retten lige før servering.
Server sammen med frisk pasta eller kartofler.
ASC er en globalt anerkendt mærkningsordning, som sikrer, at fiskeopdræt foregår på en sund og ansvarlig måde. ASC-mærkede fisk har gennemgået en streng kontrol af hele forsyningskæden og af arbejdsforholdene ved den enkelte aquakultur. ASC ønsker at sikre forbrugerne et miljøvenligt og socialt ansvarligt valg af opdrættede fiskeprodukter.
Kommentarer og forslag til opskriften