Tip: Skrab skællene af fileterne (hvis det ikke allerede er gjort), soigner dem, skyl dem og dup dem tørre. Krydr fileterne med salt og lidt peber og stil dem køligt i 20 min. før stegning. Dette giver en mere fast kødstruktur og bringer mere smag frem i fisken.
Begynd med bønneprovincial: Bacon, skalotteløg, gulerødder og evt. lidt hvidløg skæres i tern og svitses i lidt olie ved svag varme. Kog kønnerne i 5-7 min. og køl dem af i isvand. Tilsæt de grønne bønner, der er flækket og halveret, tynde strimler af peberfrugten og til sidst radicchio, der er skåret i strimler. Dryp lidt limesaft over grøntsagerne og svits det hele i min. 5-7 min., afhængig af hvor meget bid du vil have i grøntsagerne. Smag til med salt, peber og evt. lidt mere limesaft.
Fisk: Skindsiden ridses med en skarp kniv, hvorved man undgår at fileten buer på midten under stegning. På den måde opnår man også en mere sprød skindside. Steges i lidt olie på en varm pande i 3-5 min. på skindsiden. Vend dem og steg dem ca. 1 min. på den anden side. Tag fileterne af blusset og lad dem hvile i yderligere 2 min. inden servering.
Server retten sammen med små ovnbagte kartofler.
VIGTIG INFO:
På grund af grønne bønners naturlige indhold af stoffet lektiner - anbefaler fødevarestyrelsen at koge bønnerne i 5 til 10 min. afhængig af størrelse. Det gælder også, hvis bønnerne efterfølgende skal pandesteges.
Kommentarer og forslag til opskriften