Vanilje/rødvinsglace: Hæld rødvin og balsamico i en gryde. Flæk vaniliestangen og skrab kornene ud. Læg både vaniljestang og korn i gryden. Lad det hele småkoge til det får en sirupsagtig konsistens. Smag til med salt, peber og sukker.
Ærtepuré: Brug friske ærter eller fine små frosne ærter. Læg ærterene i en gryde og tilsæt smørret. Lad det småsimre under konstant omrøring i ca. 5 min. til ærterne er møre (al dente). Må gerne moses lidt. Smag til med salt og peber.
Fisk: Skyl fileterne og skrab evt. løse skæl af (gør det i køkkenvasken - det kan godt svine lidt). Rids skindsiden med en skarp kniv og krydr fileterne med salt og peber (gerne 1-2 timer før tilberedning og stil dem koldt). Fileterne skæres i portionsstykker og steges på skindsiden i lidt olie på en varm pande i ca. 5 min. til kødet er glasklart. Start med høj varme og skru derefter ned. Portionsstykkerne tages af panden efterhånden som de er færdige. Overdæk evt. med et stykke stanniol under tilberedningen.
Server sammen med små kartofler og majskolber.
Kommentarer og forslag til opskriften