0
Skindstegt hvilling med hytteost og linsesalat

Skindstegt hvilling med hytteost og linsesalat

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
25 minutter
Opskriftstype:
Fiskeretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
grønne linser
1 min.
Linser

Start med at tænde ovnen på 175 grader, hvis du vil riste hasselnødderne i ovnen.

Skyl linserne, og kog dem i rigeligt letsaltet vand i ca 10 min. Dræn vandet fra, og skyl linserne i en sigte med koldt vand.

hasselnøddekerner
5 min.
Ristede hasselnødder

Vend hasselnødderne i lidt olie og salt. Læg dem i et ovnfast fad, og sæt fadet i en 175 grader varm ovn i 10-12 min., til nødderne er gyldne. Alternativt kan de ristes på en pande, og er du lidt doven, kan det helt undlades :-) 

blomkålbredbladet persillehytteostcitrondukkahgrønne linser
10 min.
Blomkålscouscous

Skyl og soigner blomkålen. Riv den groft på et rivejern ned i en skål, så du får små "gryn". Riv skrællen af citronen fint, og vend den i sammen med citronsaften. Skyl, pluk og hak bredbladet persille. Bland den i salaten sammen med 2/3 af dukkah'en*, halvdelen af hytteosten, lidt god olivenolie og de ristede hasselnødder. Vend det hele rundt sammen med de kogte linser, og smag til med salt, peber og evt. en lille smule honning/sukker.

*Har du ikke dukkah, kan dette erstattes af ristede letknuste sesamfrø.

hvillingfilet med skindhvidløg
20 min.
Fisk

Soigner fisken, og fjern evt. de sidste skæl, hvis der sidder nogen tilbage. Dette gøres nemt ved at skrabe skindet med en kniv fra halen i retning mod hovedet (fra den smalle mod den tykke ende). Lav 2-3 fine rids i skindsiden med en skarp kniv. Krydr med salt og peber. Steg fisken i 2-3 min. på skindsiden i lidt olie på en varm pande. Læg pillede hvidløgsfed på panden, og lad dem stege sammen med fisken. Skru ned for blusset, og lad fisken stege videre (stadig på skindsiden), til kødet netop begynder at få en mælkehvid farve. Tilsæt et par små klumper smør, og lad smørret bruse op. Vend fisken, og tæl til 10, så er fisken klar til servering.

hytteostdukkah
25 min.
Anretning

Som vist med hytteosten drysset med det sidste dukkah

Bonusinfo

Dukkah krydderiblanding indeholder: 20% HASSELNØDDER, 20% SESAMFRØ, 10% KORIANDERFRØ, 10% SPIDSKOMMEN, 10% SORT PEBER, 10% CAYENNE, 10%KANEL, 10%SALT 

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?