0

Skinkebøffer med citronpeber, fyldt kartoffelroulade og italiensk tomatsalsa

Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter

Fremgangsmåde

Roulade: Hak krydderurterne, pisk dem sammen med æg og fløde og krydr med salt og peber. Skræl kartoflerne og riv dem (ikke alt for groft). Pres så meget væde ud af kartoflerne som muligt og vend dem i æggemassen. Bred kartoffelblandingen ud på en stor bradepande beklædt med bagepapir. Sæt panden i en 200 grader varm ovn i 10 min. til bunden er stivnet – NB: Den skal kun lige være stivnet! Fjern imens væden fra spinaten ved at presse den og hak olivenerne groft. Kom spinat og oliven i en skål og tilsæt ricotta, citronpeber, chili og salt og vend det hele godt sammen. Tag kartoffelbunden ud af ovnen, fordel spinatfyldet derpå og rul rouladen sammen. Sæt den igen i ovnen og bag yderligere 10-15 min. til overfladen er gylden. Skær rouladen i skiver lige inden servering.

Salsa: Skær tomaterne i tern og kom dem i en skål - de bør ikke være kolde. Hak hvidløget meget fint og snit basilikumbladene i strimler. Bland begge dele med 4 spsk. olie, salt og peber og lad det trække 10 min.

Bøffer: Krydr bøfferne godt med citronpeber og lidt salt og steg dem gyldne og møre i lidt olie (3-5 min. på hver side afhængig af tykkelse).

Server sammen med en god grøn salat, godt italiensk brød og en skefuld pesto.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

En krydderurt er en plante, der hel eller kun let findelt tilsættes maden for at fremhæve en smag eller få maden til at smage af noget ekstra. Urterne kan bruges både tørrede og helt friske. De har været brugt som smagsgivere gennem hele historien og utvivlsomt også før. Wikipedia

Bonusinfo

Skagenfoods udvalgte sorte oliven er Leccino oliven som gror på den solbeskinnede Rocca Messina ca. 40 kilometer øst for Rom. Denne familiegård er som en af de meget få certificeret til at have Oliventræerne certificerede som Økologiske. Olivene plukkes i oktober, november og december hvorefter de bringes i saltlage for at fjerne den bitre smag som er i alle oliven. Herefter udvandes de med frisk vand for at nedbringe saltindholdet i frugten. Super godt til salater, pizza, fisk og kød.