0

Skinkebøffer med lun kartoffelkompot og bagt tomat/peberfrugt med feta og oliven

Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter

Fremgangsmåde

Bagt tomat/peberfrugt: Halver cherrytomaterne og skær peberfrugter og 2 stk. rødløg i store tern. Vend dem med finthakket hvidløg, oliven, ½ tsk. oregano, olie, eddike, salt og peber. Fordel blandingen i et ovnfast fad, smuldr fetaen henover og drys med den resterende oregano. Sæt fadet i en 200 grader varm ovn i 10-15 min. (til grøntsagerne er møre og fetaen let gylden).

Kompot: Skrub kartoflerne godt og kog dem møre i letsaltet vand. Fjern den træede ende på aspargeserne ved at brække dem af, og snit resten i 1 cm brede skrå stykker. Hæld kogende vand over og lad dem trække i 10 min. Halver 1 rødløg og snit det i tynde skiver. Dressing: Pisk honning, ½ dl olivenolie, citronskal, salt og peber sammen og smag til med citronsaft. Knus kartoflerne let med en gaffel, vend dem med drænede asparges, rødløg, klippet purløg og dressing - saml det hurtigt med gaflen og smag til.

Kød: Varm lidt olie på en pande. Krydr bøfferne med salt og peber og steg dem gyldne på begge sider - ca. 4 min. på hver side (afhængig af tykkelse). De bør ikke få for længe, da de let risikerer at bliver tørre.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

Skagenfoods udvalgte sorte oliven er Leccino oliven som gror på den solbeskinnede Rocca Messina ca. 40 kilometer øst for Rom. Denne familiegård er som en af de meget få certificeret til at have Oliventræerne certificerede som Økologiske. Olivene plukkes i oktober, november og december hvorefter de bringes i saltlage for at fjerne den bitre smag som er i alle oliven. Herefter udvandes de med frisk vand for at nedbringe saltindholdet i frugten. Super godt til salater, pizza, fisk og kød.